Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Buratino ja Pinocchio maskid

Jaanuari lõpul käisime oma rühma koolieelikutega Eesti Lastekirjanduse Teabekeskuses vaatamas Buratino ja Pinocchio maske ning raamatuid Pinocchiost. Maski-ja raamatunäitus kandis nime “Aastavahetus Carlo Collodiga”. Näitus kestis jõuludest käesoleva aasta jaanuari lõpuni.

Eesti Lastekirjanduse Teabekeskusel on saanud traditsiooniks tähistada jõule ja aastavahetust mõne tuntud kirjaniku loomingut kajastava näitusega. Seekord oli näitus pühendatud Carlo Collodi loodud tegelaskujule, puunukk Pinocciole. Näitusel võis näha Pinocchiot mitme kuulsa illustraatori pilgu läbi.( Roberto Innocenti jt.).

Carlo Collodi sündis 24.nov.1826.a.

Tema ” Pinocchio” ilmus eesti keeles 1985.a.

Lastekirjanduse Teabekeskuses oli väljas ka Aleksei Tolstoi (1883-1945) raamat “Kuldvõtmeke” A. Tolstoi “Kuldvõtmeke e. Buratino seiklused” on ilmunud eesti keeles üle 30. a. tagasi. Saatesõnas kirjutas A. Tolstoi, et luges lapsena Pinocchio seiklustest ja jutustas sellest ka oma sõpradele. Raamat läks kaotsi ja sellepärast rääkis ta Pinocchio seiklustest iga kord isemoodi ja mõtles välja lugusid, mida raamatus polnudki. Eesti Lastekirjanduse teabekeskuses oli väljas üle 150 Pinocchio ja Buratino maski.

Valmistajateks olid Tallinna lasteaedade lapsed. Käisime oma rühmaga esimest korda Lastekirjanduse Teabekeskuses. Lapsed imestasid, kui palju põnevaid maske olid Tallinna lasteaedade lapsed Buratinost ja Pinocchiost teinud. Kaja Tuberik näitas lastele raamatut, mis on 187.a. vana. Lapsed nägid vanu must-valgeid illustratsioone Pinocchiost, 70.aastat vana koeraraamatut ja Austraaliast pärit kõige suuremat lasteraamatut, mis on teabekeskusele kingitud. Pärast maskide vaatamist juhatas Kaja Tuberik lapsed raamatukokku raamatuid vaatama. Mõni laps oligi esimest korda elus raamatukogus ja imestas, kui palju põnevaid raamatuid seal näha oli. Lapsed lubasid varsti koos vanematega tagasi tulla raamatuid laenutama.

Ülle Tõnumaa


Vaata pilte

Leave a Comment

6 + 11 =
Please leave these two fields as-is: