Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Askeldusterohke naistepäevanädal Padise lasteaias

Oma lasteaia õppe- ja kasvatustöö läbiviimisel järgime kalendritähtpäevi ja nii ei jäta me ka naistepäeva tähistamata. Juba mõned aastad on siis lasteaiarühmades “tüdrukute nädal” olnud. Sellele aastal sai palju huvitavat ja õpetlikku tehtud viiendast üheksanda märtsini.

Nädal algas tüdrukute ilusaks tegemisega. Õpetaja Reet tutvustas juuksuri töövahendeid. Peagi oli kõikide tüdrukute sooviks endale vahvlilokid saada. Ja kui aega üle jäi, proovis mõni poiss ka oma välimust vahvlilokkidega muuta.

Laste käte osavust arendasime värvilistest riideribadest patsipunumise õppimisega. Hiljem köitis õpetaja Reet need nukutuppa vaibaks.

Lasteaia kööki läksid kokale appi aedvilju tükeldama Natalja ja Merilin.

Päris köögis said igal hommikupoolikul lapsed õppida köögiviljade tükeldamist.

Kärt ja Liisa hakkisid hoolega porgandit ja sibulat ühepajatoidu sisse. Köögis käisid abilisteks ka Charleen ja Katre, poistest olid toimkonnas Kaidar ja Tristjan.

Teisipäev oli söögivalmistamise päev rühmas. Lapsed tegid õhtusöögiks ise kartulisalatit. Kõik tüdrukud olid usinasti abiks. Nataljat ja Jannet ei heidutanud ka sibule hakkimine. Katri ja Janne koorisid keedetud kartuleid. Natalja, Liisa ja Kärt hakkisid vaheldumisi kurki, vorsti ja kartuleid. Poiste tööks sai munade koorimine ja hakkimine. Siis sai salat kokku segatud ja jäi ootama söögiaega. Õhtusöögi ajal tegi iga laps ise võileiva ja tõstis taldrikule salatit nii palju kui ära kavatses süüa. Kokkuvõtteks sai öelda “ise tehtud, hästi tehtud” ja kõik söödi mõnuga ära.

8. märtsil andsid poisid tüdrukutele korrapidamises puhkepäeva. Üllatausena tüdrukutele ootasid neid ees laudadele asetatud kaart ja lill, mis oli poiste poolt eelmisel päeval meisterdatud. Teise üllatusena tüdrukutele valmistasid poisid rühmas magusaid kaerahelbepätsikesi. Sellel ajal kui poisid rühmas küpsetasid, nokitsesid tüdrukud puhkeruumis nööbiõmblemise juures. Õpetaja Anneli abiga said nööpidest õmmeldud alusele ilusad lilled ja rohelisest niidist tikitud varred ja lehed. Hiljem kleepisid lapsed selle tikandi papile ja raamisid ära. See sai naistepäevakingiks emale.

Sellist tihedat tööderohket nädalat said lapsed läbi viia tänu tublidele rühmatädile Katrinile, Helile, Riinale, õpetajatele Annelile ja Reedale ja lasteaia kokale Õnnele.

Ilo Treiman
Padise lasteaia juhataja asetäitja õppe-kasvatustöö alal

LIISA JA KÄRT HAKIVAD PORGANDIT


TÜDRUKUTE VALMISTATUD SEINAPILDID EMADELE

Vaata pilte

Leave a Comment

14 + 4 =
Please leave these two fields as-is: