Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

“Mänguhommikud” olid taas kord edukad!

19. – 23. märtsini viis Eesti ÜRO Assotsiatsioon neljas Eesti linnas läbi integratsiooniprojekti “Mänguhommikud”.

Projekt toimus tänavu juba kolmandat korda. Seekord olid kaasatud Tartu Lasteaed Päkapikk, Jõhvi Lasteaed Kalevipoeg, Pärnu Liblika tänava lasteaed ning Haapsalu lasteaiad Tareke ja Vikerkaar. Projekt oli suunatud lasteaia viimase vanuserühma lastele.

Projekti täiskestvus koos ettevalmistuse ja aruandlusega oli planeeritud ajavahemikku 1. veebruarist 1.juunini 2007.

Projekti eesmärk oli vähendada keelelis-kommunikatiivset barjääri erinevast rahvusest laste vahel ja seeläbi suurendada motivatsiooni võõra kultuuri ja keele õppimiseks. Just motivatsioonitunde loomine on oluliseks eelduseks edaspidise integratsiooni tõhusaks toimimiseks.

“Mänguhommikute” projekt on igal aastal saanud positiivset vastukaja ning tänavune ei erinenud teistest. Lasteaiad võtsid ettepaneku projektis osaleda rõõmuga vastu ja peale projekti toimumist olid nad samuti positiivselt meelestatud. Nii õpetajad, lapsed kui ka “Mänguhommikute” läbiviijad õppisid nii mõndagi uut. Ühiselt tõdeti, et projekt peaks kindlasti uuesti aset leidma.

“Mänguhommikute” raames õpiti rahvatantse, valmistati kama, joodi samovarist teed, meistertati kaunistusi ning kuulati muinasjutte.

Läbi erinevate tegevuste ja suhtlemist soodustavate mängude püüti saavutada juba eelpool mainitud eesmärk – vähendada suhtlemisbarjääri vene ja eesti keelt kõnelevate laste vahel.

“Mänguhommikud” kulmineerusid väikese peoga, kus muuhulgas söödi kringlit ning joodi limonaadi.

Taas kord tuleb tänusõnad öelda AS Ale Coq´le, kes toetas projekti limonaadiga. Kringlitega sponsoreerisid OÜ-d Elleni Pagar ning Rondo. Projekti rahastas Hasartmängumaksu Nõukogu.

Projekti kajastasid Ida-Eesti suurim väljaanne Põhjarannik , Lääne Maakonna ajaleht Lääne Elu ning Tartu Postimees .

Koos Eesti ÜRO Assotsiatsiooniga aitasid projekti ellu viia Regina Karlep, Signe Habakukk, Nikita Krajev, Marina Krajev, Eneli Siirman, Mari-Ann Staub, Kristel Laats ja Laura Paadik.

Lisainfo:

Triin Roostfeldt-Allas

Eesti ÜRO Assotsiatsioon

Juhatuse liige, peasekretäri asetäitja

Integratsiooniprojekti ´Mänguhommikud´ projektijuht

www.una.ee

E-post: triin.roostfeldt@mail.ee

Leave a Comment

7 + 9 =
Please leave these two fields as-is: