Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Palju õnne 90. sünnipäevaks!

Meie kallis Eestimaa sai 90-aastaseks. Igal pool terves riigis tähistatakse seda erinevate üritustega. Pärnu on riigi sünnipäeva tähistamisel väga tähtsal kohal. Sellepärast tähistasime ka meie Pärnu Lasteaias Mai sünnipäeva kauem, kui tavaliselt, terve nädala.

24. veebruarile eelnenud nädal oli täis askeldusi. Igale viiele päevale pandi alapealkiri. Kõigi päevade üritused algasid ja lõppesid O. Ehala ja J. Viidingu lauluga “Kodulugu”.


Nii alustasime esmaspäeva meisterduste päevana. Saali seinale oli kujundatud värvilisest nöörist Eestimaa kaart. Nooremad lapsed olid varem valmis lõiganud või värvinud oma käejäljed. Nendest meisterdati rukkililled. Vanemad lapsed värvisid erinevate maakondade rahvariietes pabernukkusid. Meisterdused viimistleti ühiselt saalis ja pandi üles nii saali kui ka terve maja kaunistustena.

Teisipäev oli kodumaa päev. Saalis, suurel ekraanil sai vaadata filmi „ Imeline lihtne maa – Eestimaa ja Estonia. ” Erilist tähelepanu pöörati just Pärnu tutvustamisele.

Kolmapäev – luulepäev. Iga rühm oli selgeks õppinud mõned luuletused kodu teemal. Saalis kanti need üksteisele ette.

Neljapäev oli näitemängu päev. Lasteaia õpetajad esitasid nukuetenduse „ Pardike Kusti teeb pika reisi”. Etendus rääkis väikesest pardipojast, kes eksis ära. Teel kohtas ta erinevaid loomi ja neile järgnedes sattus kodust kaugele. Tubli öökull aitas tal taas leida kodu ja oma ema. Etendust mängiti lausa kolm korda ja see meeldis lastele väga.

Reede oli pidulik päev, mis algas hümni kuulamisega. Aktus jätkus kontserdiga, kus lapsed laulsid ja tantsisid kodumaale ning üksteisele. Üllatusena maitsti uusi “Kalevi” sini- must- valges pakendis komme.

Tõeliselt kaunis!

Nädal möödus kiiresti. Iga laps ja õpetaja leidis hetki, mis elamusi pakkusid ja liigutasid. Sündmused kestavad üle maa veel sügiseni. Ilusat kodumaa sünnipäeva aastat!

Mai lasteaia vanemõpetaja Kristel Arro

Leave a Comment

3 + 14 =
Please leave these two fields as-is: