Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Lapsed pole autos turvaliselt kinni

Märtsis Viljandimaa lasteaedade lähistel tehtud politseireidid näitasid kurba tõsiasja, et 20 protsendis autodest ei kasutata nõuetekohast turvavarustust, kirjutab Sakala.

Lõuna politseiprefektuuri avalike suhete juhtivspetsialist Ave Lillemäe ütles, et 397-st Viljandimaal kontrollitud autost tuvastati mingi rikkumine keskmiselt igas viiendas.

Kõige rohkem olid autos nõuetekohase turvavarustusega korralikult kinnitamata lapsed — tervelt 30 juhul. 24 korral oli turvavöö lahti autojuhil ja 19 puhul kaassõitjal.

Viljandi liikluspolitsei komissari Riho Kampuse sõnul on ette tulnud juhtumeid, kui lapsel lubatakse kõõluda sõidu ajal kahe istme vahel, kust ta võib kokkupõrke korral paiskuda läbi esiklaasi välja või käigukangi otsa.

Ave Lillemäe jutu järgi kuulsid politseinikud turvavarustust mittekasutanutelt enamasti nelja vabandust: autojuhid väitsid, et hakkasid just sõitma ega ole jõudnud turvavööd kinnitada; et läbitav vahemaa on lühike; et oli kiire ja polnud aega turvavarustuse kasutamist kontrollida või et laps just tegi rihma lahti.

Refereeritud artikli täistekst Sakala veebilehel

Leave a Comment

14 + 9 =
Please leave these two fields as-is: