Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Lasteaialapsed tegid ära

Sipsiku eestvedamisel tegid Sipsiku lasteaia lapsed täna Tallinnas, Süda tn 4 asuvas lasteaias prügist puhtaks oma liivakastid – täpselt nii nagu suured seda 3. mail üle Eesti tegema hakkavad.

Prügikolli poolt toodud prügi sorteeriti eraldi kottidesse, täpselt samasugusel viisil, nagu täiskasvanud seda 3. mail tegema hakkavad. Traktoritega viidi kottidesse kokku korjatud prügi lasteaia õuel olevasse lipujaama.

Prügi sorteerimine koristuspäeval on äärmiselt oluline seetõttu, et kokku korjatavast prügist on eesmärk taaskäitlusesse suunata 80%. Tegemist on Eesti jäätmekäitluse seisukohalt kõige ulatuslikuma taaskasutuse pilootprojektiga – siiani on Eesti jäätmekäitluses taaskasutusse suunatud vaid 10% prügist. Näiteks Saksamaal ladestatakse vaid 5% jäätmetest ja Skandinaavias on taaskasutamise protsent ca 60%.

Selle asemel, et prügi lihtsalt ühest kohast teise viia, tahaksid Teeme Ära 2008 eestvedajad algust teha ka sellega, et Eestimaad koormav prügi hulk vähenema hakkaks ja siiani tarbetult ladestatud materjalid-ressursid taas kasutust leiaks.

Praeguseks hetkeks on 3. mai koristuspäevale registreerunud üle 25 000 eestimaalase. Veel selle nädala lõpuni saab registreeruda aadressil: www.teeme2008.ee

Leave a Comment

11 + 11 =
Please leave these two fields as-is: