Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Kreitzberg: „Käed eemale lasteaedadest!”

Sotsiaaldemokraat Peeter Kreitzberg on veendunud, et olukorras, kus 42% Eesti omavalitsustes napib lasteaiakohti, ei tohi lasteaedade programmile ettenähtud raha riigieelarves vähendada, sest täna jäävad kitsaste rahaliste võimaluste tõttu paljud lapsed ilma alushariduseta, teatas SDE.

Kui Mart Laar pidas vajalikuks hüüda: „Käed eemale Vabadussambast!”, siis Kreitzberg peab palju põhjendatumaks hüüda: „Käed eemale lasteaedadest!”

Kõigist haridusastmetest on kõige otsustavama tähtsusega alusharidus, millele varem Eestis piisavalt tähelepanu ei ole jätkunud. Kõigile vajajatele lasteaiakoha loomine peab olema riigi üks tähtsamaid strateegilisi eesmärke, sest see aitab kaasa ka sündivuse suurendamisele.

„Kõik erakonnad on rääkinud, et haridus on meie arengu prioriteetne valdkond ja meie ainus rikkus on inimkapital, kõige veenvam on oma sõnu tõestada praeguses eelarvekärbete olukorras,” ütles Kreitzberg, „Aeg on hariduses hakata tegema tulevikku suunatuid otsuseid.”

Programm „Igale lapsele lasteaiakoht” on sel aastal õpetajate palkade osas edukalt käivitunud, sest 90% lasteaedadest on riigi rahalise abiga tõstnud kõrgharidusega lasteaiaõpetaja palga samale tasemele kooliõpetaja palgaga. Kavandatud tempos peab jätkuma ka lasteaiakohtade loomine.

„Arusaamatu on selle taustal vabadussõja monumendi ehitamine sama suure summa eest (enam kui 100 miljonit krooni) kui kulub lasteaiakohtadesse investeerimiseks,” oli Kreitzberg nördinud.

Leave a Comment

10 + 6 =
Please leave these two fields as-is: