Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Tartusse tuleb nelja aastaga 578 lasteaiakohta

Tartu linn taotleb riigieelarvest 64,8 miljonit krooni, et ehitada Tartusse kaks uut ja laiendada ühte olemasolevat lasteaeda. Kokku loodaks toetuse abil Tartusse juurde 338 lasteaiakohta.

Linnavalitsus esitab kolm eraldi projekti Haridus- ja Teadusministeeriumi koolieelsete lasteasutuste kohtade loomise ja renoveerimise programmi. Projektidega ehitatavate lasteaedade kogumaksumus on 129,6 miljonit krooni, linn ise panustab lasteaedade ehitamise maksumusest poole.

“On suurepärane, et riik on teinud sellise meetme, millest lasteaiakohtade loomist toetatakse, kuna Tartul on praegu lasteaiakohti väga vaja,” ütles linnapea Urmas Kruuse. “Teisest küljest on meie lasteaiakohtade vajadus ju väga tore näitaja – see on märk, et Tartu iive on endiselt positiivne,” rõõmustas Kruuse. 22. aprilli seisuga oli Tartu linnas 7710 kuni kuueaastast last, sündide arv Tartus kasvab igal aastal keskmiselt 4-5%.

Esitatavate projektiga on kavas renoveerida Ropkas Sepa tänaval asuvat Rukkilille lasteaeda ning ehitada sellele juurdeehitus, mis võimaldaks lasteaial vastu võtta täiendavalt 78 last. Rukkilille lasteaia renoveerimise ja laiendamise kogumaksumus on 37 miljonit krooni, lasteaed peaks valmima 2010. aasta septembris.

Tammelinna Kulli tänavale on plaanis ehitada uus lasteaed, mille ehitamine läheks kokku maksma 55,6 miljonit krooni. 160-kohaline lasteaed avaks lastele uksed 2011. aasta septembris.

Kesklinna Pepleri tänavale lasteaia rajamine maksab kokku 37 miljonit krooni, viie rühmaga lasteaeda mahuks 100 last. Kesklinnas asuv lasteaed peaks avatama 2012. aasta jaanuaris.

Lisaks lõppevad tuleva aasta märtsiks Kaunase 22 asuva vana lasteaiahoone renoveerimistööd, kuhu tuleb 120 lasteaiakohta ja tuleva aasta septembriks valmib Kummeli tänava lasteaed, kuhu tuleb samuti 120 kohta. Kokku on Tartu linnal nelja aastaga plaanis juurde luua 578 lasteaiakohta.

Hetkel on Tartu linnas 28 munitsipaallasteaeda 5041 kohaga ja 6 eralasteaeda 136 kohaga.

1 thought on “Tartusse tuleb nelja aastaga 578 lasteaiakohta”

  1. Tere! Nagu ma siit loen, et Tartus on 28 lasteaeda siis ei mõista kuidas lasteaia järjekord nii aeglaselt liigub, saan ju aru ka, et igal aastal läheb igast lasteaiast vanema rühma lapsed kooli (olen ise ka kunagi töötanud lasteaias kus oli rühma nimekirjas 25 last) ja kui nüüd natukene arvutada lasteaedade arv ja vanemad rühmad plus seal olevate laste arv palju siis lapsi kooli läheb ja palju kohti vabaks jääb, ka väiksema rühmade lapsed saavad ju aastaga vanemaks ja astuvad ju sammuvõrra ülesse poole ehk siis vanemasse rühma kuhu siis kaovad 2-3aastaste rühmade kohad?

Leave a Comment

7 + 7 =
Please leave these two fields as-is: