Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Tallinn loob tänavu ligi 500 lasteaiakohta

Foto: Paul Moore / Dreamstime.comKäesoleva aasta lõpuks valmivad Tallinnas uued lasteaiad Nõmmel ja Pirital, ühtekokku plaanib linn luua käesoleval aastal ligemale 500 uut lasteaiakohta, teatas Raepress.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul on linn astunud juba mitmeid samme, mis on lasteaiakohtade nappust oluliselt leevendanud – näiteks 2006. aasta lõpus valmis programm “Lasteaiakoht igale lapsele”, mille eesmärgiks on tagada kõigile väikestele pealinlastele lasteaiakoht.

“Tallinnas jätkuva sündide kasvu trendi korral ei jätku lasteaedades lähiaastatel piisavalt kohti ning seepärast alustasime juba möödunud aastal hoogsalt lasteaiakohtade loomist. Lasteaia järjekordade pikkusest või laste arvust rääkides tuleb arvestada, et neis numbrites kajastuvad ka need lapsed, kes vajavad kohta alles aasta-kahe pärast, ehk need, kes järjekorda panemise hetkel ei pruugi olla veel kuu aega vanadki,” lausus Jäppinen.

“3-7- aastastele lastele on Tallinnas juba vajalikul hulgal vabu lasteaiakohti, kuid paratamatult eelistavad lapsevanemad kodu või töökoha lähedal asuvaid lasteaedu ning eelistavad pakutud lasteaiakoha asemel oodata kohta enda soovitud lasteaeda. Seetõttu ei ole väide, et lasteaiakohti üldse ei ole, täna enam tõene.”

Abilinnapea möönab, et keerulisem on olukord küll sõimekohtadega, sest neid ei ole Tallinnas tõepoolest veel piisavalt. Väikelaste vanemad saavad aga vajadusel kasutada lastehoiuteenust, mille maksumuse kompenseerib vanemale linn. Selles küsimuses tuleks vanemal abi saamiseks pöörduda Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti poole.

Tallinnas on kõige suurem nõudlus lasteaiakohtade järele Pirital ja Nõmmel. Seetõttu kerkivadki sel aastal uued lasteaiad just neisse linnaosadesse – Piritale aadressil Padriku tee 10 ja Nõmmele aadressil Kaskede pst 22.

Ühtlasi renoveeritakse selle aasta lõpuks kesklinnas Rõõmutarekese Lasteaia (Toom-Kuninga 13a) kinnistul paiknev hoone ühe lasteaiarühma tarbeks. Veel tänavu alustatakse Pirita-Kose lasteaia (Pirita-Kose tee 56/58) uue hoone rajamisega, kuhu tuleb uus 6-rühmaline lasteaia hoone. Ka Rännaku puiesteel Nõmmel ootab lasteaiaks ettenähtud maatükk hoone ehituse alustamist.

Lisaks renoveeritakse, teostatakse üldremonti, ehitatakse piirdeaedu ja tehakse muid ehitustöid kümnes Tallinna lasteaias, millega luuakse võimalused uute rühmade avamiseks.

2007. aastal lõi Tallinn juurde ligi 1000 lasteaiakoha ja möödunud aasta sügisel avati Tehnika tänaval uus Kelmiküla lasteaed. Tallinnas käis lasteaias 2008. aasta 1. jaanuari seisuga 19133 last. Linnale kuulub 132 koolieelset lasteasutust, lisaks tegutseb ka 16 eralasteaeda.

Leave a Comment

10 + 9 =
Please leave these two fields as-is: