Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Heleni koolis on avatud näitus „Eestimaa looduslikud pühapaigad”

Tallinna Heleni Koolis on pärimuskultuurikuu raames avatud foto- ja joonistuste näitus “Eestimaa looduslikud pühapaigad”. Näituse pidulik avamine toimub teisipäeval, 20. mail kell 10.00.

Hiieuurijate koostatud fotonäitus on kui teejuht läbi Eesti ajalooliste pühapaikade ja nendega seotud uskumuste ning tavade. Piltidele on lisatud pärimuspaiku või nendega seotud tavasid tutvustavad allkirjad. Lisaks on välja pandud ligikaudu nelikümmend Tallinna Heleni Kooli õpilaste joonistatud hiie- ja iidsete sirvikalendrite pilti.

Fotonäitus on varem väljas olnud Tallinna Linnahallis, Rocca al Mare koolis ja Kuressaare Kultuurikeskuses. Fotode autorid on Auli Kütt, Ahto Kaasik ja Ahto Raudoja. Tekstid kirjutas Ahto Kaasik.

Kui on soov näitust külastades proovida ka ise joonistada oma sirvikalender või pilt hiiepuust, siis palutakse oma osavõtust teatada alates 19. maist tel. 50 43 650 Marit Oinus, Tallinna Heleni Kooli kunsti- ja käsitööõpetaja.

Leave a Comment

15 + 15 =
Please leave these two fields as-is: