Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Eesti laste üheksa aastakümmet

Laupäeval, 21. juunil kell 11 avatakse Albu mõisas, Järvamaal Tartu Mänguasjamuuseumi näitus “Kohvritäis lapsepõlvelugusid”.

Näitus on valminud Eesti Vabariigi 90. juubeliaasta ürituste raames ning jutustab Eesti laste elust ja mängudest läbi üheksa aastakümne (1918-2008). Meie riigi 20. sajandi heitliku ajaloo sümbolina kasutatakse näituse kujunduses reisikohvreid. Kohvrite sees on ajastule iseloomulikud mänguasjad, mis pärinevad Tartu Mänguasjamuuseumi kogudest või nendelt inimestelt, kelle lugusid tutvustatakse. Näitusel saab vaadata dokumentaalkaadreid Eesti laste tegemistest läbi 20. sajandi ning kuulata lapsepõlve juurde kuuluvaid hääli. Iga näituse külastaja saab meisterdada endale kohvri oma lapsepõlvelugudega. Mänguasjamuuseumi näitus jääb Albus avatuks 24. augustini 2008.

Näituse valmimist toetasid EV Kultuuriministeerium ja Albu Vallavalitsus.

Tartu Mänguasjamuuseum asub aadressil Lutsu 8 ja on avatud kolmapäevast pühapäevani kl 11-18. Muuseumis saab näha püsiekspositsiooni vanadest nukkudest ja mänguasjadest läbi aegade, väljapanekuid filmi- ja teatrinukkudest nii Eestist kui mujalt maailmast ning külastada laste mängutuba. Lähem teave www.mm.ee või tel. 746 1777.

Leave a Comment

15 + 8 =
Please leave these two fields as-is: