Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Dokument nurjas lasteaia ehituse

Tallinna kesklinna Rotermanni kvartalisse lasteaeda rajada soovinud ärimees Juhani Seilenthal pidi oma plaanist loobuma, sest sotsiaalministri määrus aastast 1999 seab lasteaedadele nõuded, mida ta ei suuda täita, kirjutab Eesti Päevaleht.

Muuseas keelab määrus ehitada lasteaeda kõrgemale kui teine korrus, just sinna ehk kolmandale korrusele oli lasteaed aga plaanitud. Lisaks peaks lasteaias olema ruumi iga lapse kohta 40 ruutmeetrit, mille järgi peaks 40 lapsele mõeldud lasteaia kinnistu olema 1600 ruutmeetri suurune.

Sotsiaalministeerium on lubanud küll määrust tänapäevastada ning kaalub pindala nõude muutmist, kuid jääb siiski kahe korruse piiri juurde. Ametnike hinnangul seaks kolmas korrus lapsed liigsesse ohtu. Lasteaeda rajav Seilenthal ütles, et esimestele korrustele lasteaia rajamine oleks liiga kallis.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehe veebilehel

Loe lisaks:
REPLIIK: Ruumikas lasteaed (Eesti Päevaleht)

Leave a Comment

11 + 13 =
Please leave these two fields as-is: