Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Paide uus lasteaed sai 20 miljonit krooni toetust

Vabariigi valitsus võttis oma tänasel istungil vastu otsuse toetada programmi “Igale lapsele lasteaiakoht” raames Paidesse uue lasteaia ehitust 20 miljoni krooniga.

Sel nädalal linnapea ülesandeid täitva abilinnapea Kaido Ivaski sõnul tähendab valitsuse otsus seda, et Paide ühisgümnaasiumi kõrvale kinnistule lasteaeda rajama hakkav SA Paide Haldus võib üsna pea välja kuulutada ka lasteaia ehituse riigihanke ning ehitustegevusega on võimalus alustada juba oktoobrikuus.

“Võrreldes praeguste kitsaste tingimustega Pärnu tänava lasteaiahoones, kus lapsed peavad sööma, magama, õppima ning mängima ühtedes ruumides, vastavad uue hoone ruumid kaasaja nõuetele ning rühmadel on kasutamiseks erinevad ruumid, kaasa arvatud võimlemissaal ning aula,” selgitas Ivask.

“See on suurepärane uudis nii praegustele kui tulevastele lasteaialastele ning nende vanematele, sest uue hoone võimalused ja tingimused on palju avaramad ning paremad kui hetkel,” tundis puhkusel viibiv linnapea Kersti Sarapuu heameelt. “Sel aastal on linnavalitsuse ja allasutuste koostööna valminud projekte toetatud põhimõtteliselt juba 50 miljoni krooni ulatuses, mis näitab, et Paide linn liigub õigel kursil. Lisades siia juurde veel veemajandusprojekti
toetusrahad, küündib summa juba ligi 200 miljoni kroonini.”

Linnavolikogu esimehe Ants Hiiemaa sõnul tuleks lisaks linnapoolsetele projektivedajatele suurt tänu avaldada ka Vabariigi valitsusele, eesotsas rahvastikuminister Urve Palo ning haridus- ja teadusminister Tõnis Lukasega, kellel on samuti suur panus antud uue lasteaia rajamiseks.

Lisaks uue lasteaiahoone rajamisele, kuhu on ruumide kokku kuuele rühmale, on Paide linn rekonstrueerimas veel ruume Tallinna tänava lasteabikeskuses, kus asus vanasti Orava lasteaed.

Leave a Comment

12 + 2 =
Please leave these two fields as-is: