Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Poisid paranevad tüdrukutest tõenäolisemalt astmast

Värskest uuringust selgub, et lapsepõlves astmasse haigestuvad poisid paranevad sellest suurema tõenäosusega kui tütarlapsed, kirjutab Tarbija24.

Teadlaste sõnul tõestab uuring, milles osales üle tuhande 5-12 aastase astmaatikust lapse, et haiguse väljakujunemist mõjutab seni avastamata mehhanism, mis võib olla seotud suguhormoonidega, kirjutab BBC News.

Harvardi meditsiinikooli uurijad testisid üheksa aasta jooksul laste kopse ning leidsid, et ehkki poistel esines lapseeas astmat sagedamini kui sama vanadel tüdrukutel, oli poiste seas rohkem ka neid, kes täiskasvanuikka jõudes haigusest paranesid.

Refereeritud artikli täistekst Tarbija24 veebilehel

Leave a Comment

14 + 12 =
Please leave these two fields as-is: