Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Bloomberg: Eesti on hariduse rahastamisel kõige kitsim

USA uudisteagentuur Bloomberg leiab, et Baltimaad voolavad tarkadest noortest tühjaks, sest alarahastatud kõrgharidus ei anna neile põhjust koju jääda, kirjutab Eesti Päevaleht Online. Hariduse alal on eriti kitsi kukruga Eesti, osutab Bloomberg.

“Pärast Nõukogude liidu kokkukukkumist järjest kahanev hariduse rahastamine ja Euroopa liitu pääsemine õhutab Baltikumi 75 000 keskkoolilõpetajat välismaale õppima minema. Ja kui nad juba välismaal on, siis on vähetõenäoline, et nad naasevad,” kirjutab Bloomberg.

Leedu vabaturumajanduse instituudi presidendi Remigijus Simasiuse sõnul läheb Baltimaade parimate keskkoolide tänavustest lõpetajatest vähemalt 50% välismaale õppima.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevaleht Online veebilehel

Leave a Comment

3 + 5 =
Please leave these two fields as-is: