Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Andmekaitse keelab avaldada koolipilte ja -nimekirju

Klassipildid ja õpilaste nimekirjad koolide kodulehtedel on juba hakanud asenduma lakooniliste teadetega, et nende avaldamine on andmekaitseseadusega keelatud, kirjutab Postimees.

Hulk koole ja lasteaedu on laste pildid ja õpilaste-kasvandike nimekirjad juba kodulehelt ära võtnud. Tartumaal asuva Mehikoorma põhikooli direktori Ege Hellengi sõnul on nad seda teinud just andmekaitse keelu tõttu.

Kuidas edaspidi toimida, seda on Mehikoorma koolis direktori sõnul peatselt kavas arutada lastevanemate koosolekul. Nimelt võib nii pilte kui nimekirju kodulehel avaldada küll, kuid selleks on vaja kõigi asjassepuutuvate laste vanemate kirjalikku luba.

Refereeritud artikli täistekst Postimehe veebilehel

Loe lisaks:
Juhtkiri: absurdne olukord (Postimees)

Leave a Comment

9 + 9 =
Please leave these two fields as-is: