Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Kooli sõidutatud laste selg kipub valutama

Austraalia teadlased soovitavad lapsevanemail lapsi kooli mitte sõidutada, sest jalutamine on hea viis seljalihaste vormis hoidmiseks, mis omakorda aitab ära hoida selja- ja kaelavalusid, vahendab Tarbija24.

Sellistele järeldustele jõudis professor Leon Straker Curtini ülikoolist. Uurimistöö tulemused avaldati ajakirjas Australian Journal of Physiotherapy, vahendab Tartu Ülikooli tehnoloogiaportaal Novaator.

Lääne-Austraalia 14-aastaste kooliõpilaste seas läbiviidud uuringust selgus, et tervelt 72 protsenti neist läheb kooli ja tuleb sealt koju auto või bussiga. Strakeri sõnul selgus uuringust, et need lapsed, kes läksid kooli jala või rattaga, kaebasid vähem seljavalude üle.

Uuringust selgus ka, et pinge kaelapiirkonnas on sama tavaline kui seljavalude üle kaebamine.

Refereeritud artikli täistekst Tarbija24 veebilehel

Leave a Comment

14 + 10 =
Please leave these two fields as-is: