Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Kunstinäitus koos kanneldajatega

Kunstinäitus koos kanneldajategaSellel kevadel oli meie lasteaia õues kevadine kunstinäitus koos  kanneldajatega.

Vanalinna Hariduskolleegiumi kanneldajate ansambel jõudis kohale täpselt kunstinäituse avamise ajaks. Kogu maja lapsed tõid oma toolid õue maja ette ja istusid  näituse avamist ootama. Kui lasteaia juhataja Helin Värtina oli näituse avanud, kutsus ta kohale maja kõige noorema ja paar kõige vanemat last, kes lindi läbi lõikasid. Seejärel võtsid lapsed oma toolid ja kogunesid maja taha siseõue, kus kanneldajad olid juba kohad sisse võtnud.

Kanneldajate ansambli juht Tuule Kann rääkis, et esmalt mängivad nemad kuulajatele mõned lood, siis võivad lapsed koos vanematega asuda kõige tähtsama tegevuse juurde. Kõige tähtsamaks tegevuseks oli ju kuulutatud toolide värvimine. Lapsed koos vanematega võtsid nõuks kõigi nelja rühma toolid ära värvida, et sügiseks  rühmaruum erkasam ja rõõmsavärvilisem oleks.

Ümber maja oli tõmmatud pikk nöör, millele õpetajad olid pesupulkadega kinnitanud väikeste kunstnike joonistused ja kleepetööd. See on igakevadine traditsioon. Seekord olid ka kanneldajad kohal, nii et  kontsert ja kunstinäitus ühel ajal. Mõnigi väike kontserdikuulaja vehkis käe ja jalaga muusika taktis kaasa, taustaks  laste kaunid joonistused.

Kunstinäitus koos kanneldajategaTuule Kann ütles, et lapsed koos vanematega võivad asuda toolide lihvimise ja värvimise juurde, nemad mängivad värvijatele veel mõne loo. Ka kõige pisemad, kes alles sügisel rühma pidid tulema, olid emade-isadega kohal,  iga tirts ja põnn sai värvida, kuigi riided said tööhoos pisut kannatada. See oli ikka uhke pilt – väikesed ilmakodanikud värvisid õhinaga tooli, emad vaatasid, et lapse silmnägu värviga kokku ei saaks ja isad imetlesid oma laste kunstioskust. Siis pakuti kõigile jäätist ja värvimine jätkus. Mõni ema oli nii tööhoos, et kurtis pärast: “Kunstinäitust polnudki eriti aega vaadata.“

Vaatajaid tegelikult jätkus, vaatasid kõik pered koos lastega, vanaemadega, vanaisadega. Toolide värvimine lõppes alles tund pärast lasteaia sulgemist. Viimased värvimärjad  toolid kanti kuuri, kuivemad viidi rühmadesse. Kõik olid oma kätetööd vaadates õnnelikud.

Ülle Tõnumaa

Vaata pilte

Leave a Comment

8 + 8 =
Please leave these two fields as-is: