Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Hingedeaja näitus

Loovustoa suured ja tillukesed loojad kingivad teile novembri alguses ilusa HINGEDEAJA NÄITUSE, mida saab oma silmaga näha alates 1. novembrist Pirita Vaba Aja Keskuse fuajees, Merivälja tee 3.

Kas teie olete hingekesi näinud?
Vanal ajal usuti, et kui hingedepäeval katusele ronida ja panna valge hobuse rangid kaela, siis näeb, kuidas hingekesed lähevad. Mõni läheb kukega, teine jälle härjaga.

Sügis astub kirju kuuega ja enne hingedeaega tegid Loovustoa õpilased ettevamistusi kauni ja vaikse aja tähistamiseks. Hingedekuu on kuu, mil hinged maa peal viibivad ja ilmad on salapärased. Räägitakse, et kui hingedeajal on udused ilmad, siis sajab taevast tonte. Sellepärast on ka meie näitusel maaliliste looride ja kangamaalidega võrdselt eksponeeritud igat sorti tonte ja hingekesi. Kes valgem, kes värvilisem. Ikka nii nagu hingeski, kord päikeseline kord pilvine ilm.

Lisaks tekstiili ja meistredustöödele on sellel näitusel esmakordselt esitatud suurtele lõuenditele maalitud kolme juhendaja rühmatööd, mis valmisid Nõmme, Mustamäe ja Pirita rühmades. Variatsioonid hingedeaja müsteeriumist on maalitud ja joonistatud suurtele pindadele. Kuna iga hingeke, kes maa peal kõnnib ja taevalaotuses hõljub on väga tähtis, siis on ka meie näitusel palju laste isiklikke jälgi ja mälestusi: kõige isikupärasem jälg on käe- ja jalajälg, mis kannab omaniku jutud ja laulud kaasas.
Kaunist talveaja ootust!

Juhendajad: Christina Lään, Tagli Pitsi, Nataly Vest.

Lastetööd Mustamäe, Nõmme, Pirita, Lasnamäe, Põhja Tallinna, Viimsi ja kesklinna Loovustoa rühmadest. Vanus: 6 kuud kuni 7 aastat. www.loovustuba.ee

Leave a Comment

3 + 3 =
Please leave these two fields as-is: