Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Jõululoits

Tallinna Komeedi lasteaia pere võttis juba kolmandat aastat jõulukuud vastu jõululoitsuga.

1.detsembril pool viis õhtul kogunesid kõik vanemad oma lastega siseõuele, kus suures pajas  põles tuli. Lasteaia juhataja Helin Värtina ütles jõululoitsu ridade kaupa ette, vanemad koos lastega kordasid seda, kuni kuni luuletus lõppes.

 

Juhataja soovis kõigile kaunist jõulude ootamise aega. Ehkki sadas vihma ja  seda kolmandat aastat järjest, arvas juhataja, et ühiselt korratud jõuluigatsus toob kindlasti kõigile rahu ja rõõmu hinge.

Juhataja palus kõigil peredel võtta suurest pajast tuld oma pere laterna süütamiseks, et jõulukuu  maagiat igasse kodusse jätkuks.

Varikatuse all pakuti teed ja piparkooke, laternad  ja tõrvikud põlesid. Paljudel lastel olid kaasas omavalmistatud laternad. Selleks oli vaja väikest klaaspurki, mis oli kaunistatud klaasivärvidega ja traadist sang peale kinnitatud. Teeküünla valgus kumas läbi maalitud ornamendi nii toredasti.

Vihmast hoolimata oli kõigil põnev laternate valguses õues jõulukuu algust pühitseda.

Lapsed ei lasknud end vihmast segada. Käidi aga tihedasti piparkooke ja teed maitsemas, lobiseti sõpradega ja tunti end mõnusalt.

Jõulukuu on eriline kuu. Paljude inimeste soovid võivad täituda, isegi lumeootamise soovid.

 

Ülle Tõnumaa

Vaata veel pilte

Leave a Comment

11 + 4 =
Please leave these two fields as-is: