Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Iga laps tuleb oma õnnega

 

Käesolev  raamat on mõeldud lapsevanematele ja pedagoogidele, kellel on kokkupuudet emotsionaalsete- ja käitumishäiretega e.hüperaktiivsete (ATH) lastega.

 

„Iga laps tuleb oma õnnega“ püüab lahti mõtestada lapse olemuse, selgitada lapse käitumise,

impulsiivsete väljundite ajendid, anda näpunäiteid lapsevanematele, kelle laps paistab silma oma erilisusega, (uue maailma laps, indigo või hüperaktiivne) ja kelle käitumine või emotsionaalne vastuhakk tekitab täiskasvanutele parajat peavalu ja hulga küsimusi. Meie kaaskodanikud ei aksepteeri veel last, kelle käitumine erineb täiskasvanu ettekujutusest üldkehtestatud käitumisnormist, viisakusest, kuulekusest.

loe edasi…

 Hüpi on eriline, erivajadusega laps, kelle arenguks on vaja muuta või kohandada keskkonda, et laps saab vastavalt oma arengupotensiaalile tegutseda ja areneda. Kõige rohkem vajab hüpi mõistmist teiste inimeste poolt.

Erivajadusega lastest ja inimestest räägime palju, me märkame füüsilise, vaimse, keha – jt. puuetega lapsi, aga hüpi kohta anname ikka oma isikliku hinnangu-kasvatamatu…

Raamatu eri osad on seotud erinevate vanasõnadega.

 

Kallid lugejad, tahan juhtida teie tähelepanu sellele, et need lapsed on meie keskel, siinsamas, mis sest,et raamatus on palju välja toodud teiste riikide ja pedagoogide-spetsialistide mõtteid. Seda enam on teretulnud eesti lastepsühholoogide-psühhiaatrite, oma eriala spetsialistide, pedagoogide ja lapsevanemate kogemused ja näited(Susi, Roomeldi, Haldre, Liivamägi, Sander, Mehilane, Lina, Nõmme…)

 

Raamatus on uuesti esile toodud eelnenud „Hüpi lasteaias“ soovitustes äramärgitud vajalikud mõisted ja terminid, et inimene , kes loeb hüperaktiivsetest lastest esmakordsel selle raamatu vahendusel, mõistab, kellest on jutt.

Tekib küsismus, miks oleme hakanud rääkima hüpidest 21.sajandil, kuigi lapsed on meie keskel olnud juba ammugi, kui vaadata ajalukku ja tutvuda tuntud inimeste elulugude (Napoleon, Edisson)või lastekirjanduse tegelastega (Kolumats, Pipi, Toots).

Loodan, et raamatust leiavad küsimustele vastused lapsevanemad, pedagoogid, ja leiame meie ise samuti, et edaspidi vältida ennatlikke „diagnoose“ hüpide kohta.

 

Naerata, mu hea sõber!

Naera ilmale otse näkku ja soojus täidab su südame!

 

Ave Nõmme

 

 

Leave a Comment

13 + 13 =
Please leave these two fields as-is: