Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Õppemängud täringuga

 

TÄRING RINGLEB.

Eesmärgid: laps õpib sõna või lause moodustamist, lapsel areneb esinemisjulgus ja loovus  

Vanus: alates 5. eluaastast

Osavõtjad: kogu rühm 

Vahendid: värviliste külgedega täring, kassett lõbusate lauludega

Mängu käik: I VARIANT: Lapsed seisavad ringis. Muusika saatel hakkab täring käest – kätte käima kellaosuti liikumise suunas. Kui muusika katkeb, siis kelle kätte jäi täring, see veeretab täringut põrandal. Laps vaatab täringu peal olevat värvi ja vastavalt oma tundele ütleb, kas tema arvates on värv soe või külm. Lisada tuleb ka sõna, mis iseloomustab seda värvi. Näit. punane, soe, tuli.

II VARIANT: Lisada tuleb lause, mille sees on värvi iseloomustav sõna.

 

ÜTLE SÕNA, KUS ON SEES (ALGUSES, LÕPUS ) SEE HÄÄLIK.

Eesmärgid: laps õpib häälikuid sõnades eristama, lapsel areneb kuulmistaju

Vanus: 5-7 a

Osavõtjad: 10 või enam mängijat

Vahendid: värviliste külgedega täring, tähekaardid (ühel pool on täht, teine kaardi pool on värviline. Täishäälikute taga on punane värv, kaashäälikute taga on sinine värv ja sulghäälikute taga on roheline värv.)

Mängu käik: Tähekaardid on laual, värviline pool on peal. Laps veeretab täringut. Milline värv tuli täringuga, sellise värviga tähekaardi ta võtab laualt ja ütleb sõna, kus on tähekaardil olev häälik kas sõna sees (alguses või lõpus). Laps võib ise valida, kus asub sõnas  vastav häälik või on eelnevalt kokku lepitud, kus peaks häälik sõnas olema.   

           

MÕISTA, MÕISTA, KES SEE ON?

Eesmärgid: lapsel rikastub sõnavara, lapsel areneb mõttetegevus ja järelduste tegemise oskus

Vanus: 5-7 a

Osavõtjad: kogu rühm

Vahendid: värviliste külgedega täring, kaardid loomapiltidega (ühel pool on looma pilt, teine pool on värviline. Värvid vastavad täringul olevate värvidega.)

Mängu käik: Kaardid laual, värviline pool on peal. Laps veeretab täringut. Milline värv tuli täringuga, sellise värviga kaardi ta võtab laua pealt. Teistele kaardil olevat pilti ei näita vaid ütleb selle looma kohta mõistatuse( laps võib mõistatuse ise välja mõelda). Kes lastest esimesena õige looma nimetab, saab järgmisena täringut veeretada.

 

NIMETA PÕHJA- VÕI LÕUNAMAA LOOM.

Eesmärgid: laps õpib loomade nimesid, lapsel areneb mälu

Vanus: 4-7 a

Osavõtjad: kogu rühm

Vahendid: värviliste külgedega täring, kassett lõbusate lauludega

Mängu käik: I VARIANT: Lapsed on ringis. Lepitakse kokku, milliste värvide puhul tuleb ütelda põhjamaal elav loom, milliste värvide puhul lõunamaal elav loom. Muusika saatel hakkab täring käest- kätte käima. Kui muusika katkeb, siis kelle kätte jäi täring veeretab seda põrandal ja vastavalt värvile ütleb looma nime.

II VARIANT: Tuleb nimetada kas mets- või koduloom.

 

 

Helle Lääne Tallinna lasteaiast Sinilind

 

Leave a Comment

5 + 6 =
Please leave these two fields as-is: