Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

UNICEF: Kuressaare kindlustab parima lapsepõlve

 

Täna avati Kuressaares UNICEFi Sinine nädal, mille peaeesmärk on tutvustada võimalusi, mida linn lastele ja noortele pakub.

Alates 2007.aastast laste- ja noortesõbraliku linna tiitlit kandvas Kuressaares toimuva Sinise nädala raames tähistatakse ka linna 446. sünnipäeva.

UNICEFi esindaja Toomas Palu sõnul ei ole tiitel mitte linnale antud autasu, vaid märk sellest, et Kuressaare hoolib oma väikestest kodanikest ja püüab kindlustada neile parima võimaliku lapsepõlve. Palu sõnul ei tähenda tiitli omamine, et linn on juba täielikult laste- ja noortesõbralik, vaid näitab eesmärgistatud püüdlusi selle poole.

UNICEFi Sinine nädal toob Kuressaarde palju põnevaid sündmuseid, mille hulgast leiavad endale meelepärase linna lapsed ja noored. Erinevate sündmuste, võistluste ja töötubade eesmärk on tutvustada lastele, noortele ning ka lapsevanematele vaba aja veetmise võimalusi ja erinevaid huvitegevusi Kuressaare linnas.

Sinisel nädalal on Kuressaares AHHAA Teaduskeskus, toimub mudellennupäev ja õhupalliskulptuuride võistlus.

Samuti on noortel võimalus kaasarääkida ühiskondlikel teemadel, mille raames kohtutakse ja väideldakse kohalike poliitikutega. Lisaks toimub arvukalt erinevaid kultuurisündmuseid: UNICEFi minireprode, graafika ja õpilastööde näitused, muinasjutuhommik, Edgar Valteri teemaline viktoriin, jutuvõistlus, ettelugemishommik, noortebändide kontsert jne.

 

Noorte kunstiaktsiooni tulemusena saavad värvikama ilme skatepargi tuhmid ja väsinud rularampide küljed. Spordisõbrad saavad kaasa elada Kuressaare koolidevahelisele jalgpallimatšile ning võtta osa traditsioonilisest linnajooksust. Sinise Nädala raames toimub ka laste- ja noortesõbralike linnade klubi kokkutulek.

Aukülalisena osaleb Sinisel nädalal ka pr Evelin Ilves, kelle senine silmapaistev tegevus laste ja noorte heaks aitab kaasa UNICEFi väärtuste teadvustamisele. Propageerimaks tervislikke eluviise ja liikumist ning näitamaks, et aukülalise roll ei ole vaid pöördumine paberil ja põgus kohtumine, rulluisutab Evelin Ilves Upa kergliiklusteel koos kõigi huvilistega.

 

 

UNICEFi Sinine nädal kestab 10. maini.

Leave a Comment

6 + 9 =
Please leave these two fields as-is: