Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Lastehommikud Tartus

Koht: Tartus, Kirjanduse majas, Vanemuise 19.

Aeg: igal laupäeval kl. 12.00

Lastehommikute raames tutvustavad Eesti lastekirjanikud oma uudisteoseid ja loomingut üldse. Muinasjutu-, luule- ja laulutunde viib läbi lastekirjanik Heiki Vilep, kes kutsub külla mitmeid huvitavaid esinejaid – kirjanikke, näitlejaid, muuisikuid, kunstnikke. Lapsed saavad kuulata, joonistada, laulda ja mängida. Võimalusel on saadaval ka esinenud ja esinema tulevate lastekirjanike raamatuid, loomulikult poehinnast märksa odavamalt.

Plaanis on tegelda ka laste omaloominguga, etlemisega jpm. Parimate joonistuste, luuletuste, juttude või esituse eest auhinnad. Oodatud on kõik lapsed, kada huvitavad raamatud ja lugemine, loomingu kuulamine ja loomine ise, põnevad inimesed ja ka lihtsalt need, kes tahaksid laupäevast päeva mõnusa elamusega täita.

Kõikidel lastehommikutel on kohal preili Pintsel – kunstnik ja raamatuillustraator, kes aitab pärast lastel pildid korralikult ära lõpetada ja püüab jõudumööda ka joonistamist õpetada. Tema kuulub ka koos esineja ja korraldajaga žüriise, mis hindab laste töid ja jagab auhindasid.

Preili Pintsel armastab, muide, väga näomaalinguid teha!

NB! Emmedele-issidele-lastele on ürituse raames avatud väike kohvik, kust saab suupisteid, maiustusi, limpsi jms. Samuti on olemas kaminaruum, kus emmed-issid saavad raamatut lugeda, vestelda ja kohvi juua.

Vaata lähemalt: www.lastekirjandus.ee

Heiki Vilep

Leave a Comment

2 + 4 =
Please leave these two fields as-is: