Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Midagi mehisemat!

Ralf[1] [1280x768]Meisterdamine, mis sobib eriti poistele aga ei jäta külmaks ka tüdrukuid.

“Naelapilt”

Vahendid: vaja läheb ehitustegevusest järelejäänud lauatükke (suurused võivad olla erinevad), naelu, traati või lõnga, gušš- või sädelevaid värve ning kõvastuvat voolimismassi. Tegevust jätkub õige mitmeks korraks.

Tegevuse planeerimine ja käik.

Mariette[1] [1280x768]Laps planeerib, mida ta soovib meisterdada. Seejärel valmistatakse žabloon. Õpetaja võib last žablooni valmistamisel aidata. Tähtis on see, et see ei tuleks liialt keeruline, muidu on pilti naeltega katta liialt raske. NB! Antud näidistes on pildil kaetud naeltega vaid piirjooned aga võib katta ka kogu pildi.

 

Kui pilt on ära kantud, siis võib asuda naelu taguma. Kindlasti tuleb lapsi manitseda ettevaatlikkusele. Naelu tuleks lüüa väikeste löökidega, mitte kasutada toorest jõudu!!!

Kui naelad on löödud, võib punuda naelte vahele traati või lõnga. Kes soovib pilti ära värvida, võiks seda teha enne traadi või lõnga punumist.

 

Rhea[1] [1280x768]Et oma tööd ilmestada , võib lisaks värvimisele kasutada kõvastuvat voolimismassi. Voolimismass voolida ja kanda sinna taha PVAliim. Ei ole vaja oodata, et voolitu  enne kuivaks.  Voolitud kujutist võib koheselt liimida.

Soovin head meisterdamist!

 

 

Pille Kull,

Tallinna Suitsupääsupesa õpetaja

Leave a Comment

4 + 6 =
Please leave these two fields as-is: