Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Villu Valdmaa lastelaulude noodiraamat igasse kooliraamatukogusse

14. jaanuaril kell 15 toimus Eesti Lastekirjanduse Keskuses (Pikk 73, Tallinn) Villu Valdmaa latelaulude noodiraamatu „Laulud suurtest ja väikestest“ esitlus. AS Balbiino toel jõuab laulik tasuta ka igasse kooliraamatukogusse.
 
„Otsustasime lugemise aasta algust tähistada vahva kogupereraamatu toetamisega. Selleks, et Villu Valdmaa tore laulik jõuaks võimalikult paljusid lapsi ja peresid üle Eesti rõõmustama, otsustas AS Balbiino selle igale Eesti kooliraamatukogule kinkida,“ ütles AS Balbiino juhataja Jaak Muug.


 „Minu inspiratsiooniallikaks on olnud poeg Ernst, kelle sündides minu esimesed lastelaulud ilmavalgust nägid. Pean neid ise koguperelauludeks, sest äratundmisrõõmu ja muusikaelamusi on neist leidnud nii suured kui ka väikesed,“ ütles Villu Valdmaa.
 
Villu Valdmaa on muusik, laulja ja lauluviiside autor, kes Rahvusooper Estonia solistina on esinenud nii ooperites, operettides kui ka lasteetendustes.
 
Talmar & Põhi kirjastatud 60-leheküljelises 32 lastelaulu ning tosinat fonogrammi sisaldavasse noodiraamatusse on talletatud Villu Valdmaa lastelaulude paremik, millest suur osa on pärit erinevatest Rahvusooper Estonia ja Eesti Kontserdi lasteetendustest („Nuki esimesed jõulud“, „Väikese Tooma jõulud“, „Karu sünnipäev“, „Suur Munamägi“, „Pöial-Liisi“ ja „Karu koolivaheaeg“). Suurem osa laulutekste pärineb Leelo Tungla sulest, kuid esindatud on ka Neeme Kuninga, Villu Valdmaa ja Kalle Muuli looming. Tuletõrjeteemaliste laulude tekstid on laste loodud.
 
Paljud noodiraamatu laulud on salvestatud ka kahele varem välja antud CD-le: „Taganevad mõtted pahad“ (2004) ja „Kahjutuli saab alguse pisiasjast“ (2009).
 
Noodiraamatu väljaandmist toetasid AS Balbiino ja Rahvusooper Estonia.
 
Esitlusel musitseerisid Eliis Pärna, Villu Valdmaa, Siim Selis ja Alar Haak. Sõna võttis poetess Leelo Tungal.

 

 
Ester Riispapp
Assistent
PR Partner

Leave a Comment

7 + 12 =
Please leave these two fields as-is: