Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Tallinna Kunstihoone ootab külastajaid

Kolmapäeval, 24. veebruaril kell 12 taasavatakse remondis olnud Tallinna Kunstihoone publikule suurnäitusega „Kölerist Subbini. 150 aastat eesti klassikalist maalikunsti Enn Kunila kogust”, mis on oma 85 maaliga Eesti ühe olulisema erakollektsiooni esimene nii ulatuslik tutvustus.
Näitus „Kölerist Subbini. 150 aastat eesti klassikalist maalikunsti Enn Kunila kogust“ jääb Tallinna Kunstihoones avatuks 24. veebruarist – 1. aprillini 2010. Kunstihoone on selle näituse puhul erandina avatud K-P kl 12-20. 
Igal neljapäeval kell 17 ja laupäeval kell 13 toimub näitusel tasuta ekskursioon kunstiteadlase juhtimisel. Soovi korral on võimalik täiendavaid ekskursioone gruppidele kokku leppida telefonil 613 0610, mobiilil 529 9347 (Ester Riispapp) või e-kirja teel ester@prpartner.ee.
Näitusel on esindatud eesti klassikalise maalikunsti olulised autorid Johann Köler, Eduard von Gebhardt, Oskar Hoffmann, Amandus Adamson, Paul Raud, Ants Laikmaa, Andrei Jegorov, Konrad Mägi, Alfred Hirv, August Jansen, Roman Nyman, Konstantin Süvalo, Nikolai Triik, Johannes Greenberg, Paul Burman, Jaan Grünberg, Ants Murakin, Ado Vabbe, Kristjan Teder, Aleksander Vardi, Adamson-Eric, Johannes Võerahansu, Richard Uutmaa, Alfred Kongo, Eerik Haamer, Valdemar Väli, Richard Sagrits, Lepo Mikko, Endel Kõks, Elmar Kits, Evald Okas, Linda Kits-Mägi, Henn Roode ja Olev Subbi. 
Näituse kuraator on Harry Liivrand ja kujundaja Olev Subbi.
Ligi veerand miljonit krooni maksva remondi käigus parandati Vabaduse väljaku rekonstruktsiooni perioodil saalidesse tekkinud praod, värviti üle saalide ja fuajee seinad, laed, uksed, aknad ning puhastati parkettpõrandad. Remondi käigus sai kunstihoone viienda ekspositsiooniruumina juurde eraldi black-boxi tüüpi toa video näitamiseks. Viimati toimus kunstihoones remont 1995. aastal.
Piletite hinnakiri:
Täispilet: 35 krooni
Perepilet: 70 krooni: vanemad ühe või enama lapsega
Sooduspilet: 20 krooni (õpilased, üliõpilased, puuetega inimesed, vormis ajateenijad, pensionärid, grupid (al. 10 inimesest), EKL, EAL, ESAL liikmed)
Tasuta: ICOMOSi, AICA, ICOMi kaart,Tallinn Card, ajakirjanikud kehtiva pressikaardiga, eelkooliealised lapsed, lastekodulapsed, kunstikoolide õpilased, represseeritud.

Täpsem informatsioon: http://www.kunstihoone.ee/index.php?mode=pl_kunstihoone_yritused&yid=381&lang=est&club=1&page=9

Leave a Comment

13 + 7 =
Please leave these two fields as-is: