Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Õpilaste hea ja kaunis käekiri toob õpetajale hea käekirja saadiku tiitli

Sel pühapäeval, 28. veebruaril on tähtaeg tagasiside andmiseks õppematerjalile „Kuidas õppida kirjutama?“ ja ergonoomilistele kirjutusvahendite kasutamise kohta. Selle õppematerjali rakendamise kogemust jagavad õpetajad saavad Stabilolt ergonoomiliste kirjutusvahendite komplekti. Rahvusvaheline kirjutamisekspert dr Christian Marquardt valib oma kogemusi jaganud õpetajate seast välja hea käekirja saadikud, kes saavad ka vastava tunnistuse.

Trükise „Kuidas õppida kirjutama?“ said kõik õpetajad ja lasteaiaõpetajad, kes osalesid konverentsil „Käekirja anatoomia ehk kuidas sünnib käekiri“ ja neid materjale on võimalik kõikidel õpetajatel endale tellida, et neis leiduvaid teadmisi ja praktilisi harjutusi õppetöös rakendada.

„Ma sooviksin, et Te kasutaksite neist materjalides sisalduvaid harjutusi isikupäraselt ja loovalt. Need materjalid on ainult mõned ideed harjutamiseks, mida võib jätkata eraldi lehtedel. Ükski harjutus pole mõeldud „õigesti“ tegemiseks, vaid nende eesmärk on kiirendada ja järjestada kirjutamisliigutusi – see, millest Teiega konverentsil rääkisime. Hea käekiri ei tähenda aeglast maalimist, vaid head kirjutusrütmi ja omandatud liigutuste kasutamist parimal moel. Harjutamine võib tulemuseks anda ka kenama käekirja, kuid seda siis tänu parematele kirjutamisliigutustele, mitte rangele enesekontrollile,“ pani rahvusvaheliselt tunnustatud kirjutamisekspert dr Christian Marquardt Eesti õpetajatele edasisaatmiseks mõeldud kirjas südamele.

Stabilo on sellesse õppematerjali koostöös teadlastega panustanud kõik oma teadmised ja on väga huvitatud tagasisidest, kuidas nende juhiste ja harjutuste abil õnnestub aidata lapsi sujuva käekirja saavutamisel. Selleks palub Stabilo teie kaasabi. Palun, kirjeldage oma kogemusi õppematerjali kasutamisel:

• Millistest ülesannetest oli kõige enam kasu?
• Kuidas saavutasite parimaid tulemusi?
• Kuidas hindate ergonoomiliste kirjutusvahendite kasutamise mõju lapse käekirja väljakujunemisel?
• Mis harjutused lastele kõige rohkem meeldisid?
• Näidislausena võiksid kõik lapsed (enne ja pärast harjutuste tegemist) kirjutada: mulle meeldivad värvilised pliiatsid.

„Kuidas õppida kirjutama?“ on selle valdkonna uusim õpetajatele mõeldud abimaterjal laste kirjutama õpetamiseks. Selles trükises tutvustatud õppemetoodika võimaldab õpetajatel teadlaste ideid laste abistamiseks ellu viia. Õpetajad saavad lapsi kirjutama õppimisel aidata, tehes lastega läbi mõningaid lihtsaid harjutusi. Nii loovad nad lastele silla joonistamise ja kirjutamise vahele. Selle meetodiga on võimalik saavutada märkimisväärset arengut sujuvalt kirjutamisel.

Stabilo ootab teie lugusid (eesti keeles) koos laste käekirjanäidistega 28. veebruariks e-posti aadressil stabilo@anobion.ee või postiga aadressil Anobion OÜ, Sepise 18/20 Tallinn 11415.

Lugupidavalt ning õpetajate rohket osalemist ootama jäädes,

Ester Riispapp
E-post: stabilo@anobion.ee
www.stabilo.co.ee

Leave a Comment

8 + 10 =
Please leave these two fields as-is: