Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Rahvusooper Estonia alustab 105. hooaja piletite müüki

Homme, 1. märtsil 2010 alustab Rahvusooper Estonia sügisel algava 105. hooaja piletite müüki. Müügile tulevad septembrist detsembrini toimuvate etenduste piletid. Hooaeg algab 8. septembril, esimene esietendus toimub juba 16. septembril, kui Mart Sanderi käe all jõuab lavale Imre Kálmáni operett „Silva“. „Silva“ on Sanderi esimene lavastaja- ja kunstnikutöö Estonias.
17aastase vaheaja järel saavad ooperisõbrad jälle nautida Giacomo Puccini ooperit „Boheem“, mille toob 29. oktoobril lavale noor lavastaja Ran Arthur Braun Iisraelist , kes koos itaallase Riccardo Gallinoga on ka lavakujunduse autor. Kostüümid kavandab Elo Soode. „Boheem“ on üks enam lavastatud ja armastatud oopereid Estonias – käesolev lavastus on juba kümnes. Teine maiuspala ooperi vallast on kavas 11. novembril – Estonia kontserdisaalis toimub Arvo Volmeri taktikepi all Vincenzo Bellini ooperi „I Capuleti e i Montecchi“ kontsertettekanne, külalistena peaosades Annely Peebo ja Irina Dubrovskaja. Rohket ooperirõõmu pakub ka 1. oktoobril Tallinnas ja 2. oktoobril Pärnus toimuv rahvusvahelise muusikapäeva ooperigala.
28. novembril esietendub Olav Ehala muusikaline lastelavastus Leelo Tungla libretole „Käsikivi kosmosest“. See lugu saab esimesed lavaristsed tegelikult juba juulis Saaremaa Ooperipäevadel, novembris-detsembris on aga kõigil muusika-, tehnika- ja muinasjutuhuvilistel lastel võimalus Estonia kammersaalis tulnukatüdruk Siri seltsis ajas ringi rännata. Etendus valmib koostöös Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli ja Energia avastuskeskusega, selle lavastab Garmen Tabor ja kunstnikutöö teeb Liina Unt.
3. detsembril jõuab vaatajate ette „Pähklipureja“ uhiuus lavastus ja sedakorda tulevad lavastaja ja kunstnik ookeani tagant. Koreograaf Ben Stevensoni peetakse Ameerika balletikunsti üheks olulisemaks kujundajaks. Ta on pea kolmkümmend aastat olnud Houstoni Balletiteatri kunstiline juht ja aastast 2003 Texase Balletiteatri kunstiline juht. Tema lavastused on pälvinud mitmeid nimekaid auhindu ning on etendunud Opéra de Paris’s, Kanada Rahvusballetis, La Scalas , Baieri Riigiooperis, Londoni City Ballet’s jm. Kunstnik on Tom Boyd.
Traditsiooniline Estonia ball toimub 31. detsembril ja balli kunstilisteks juhtideks on Arne Mikk ning Toomas Edur. Balli eeskavad on seekord inspireeritud George Gershwini muusikast ja külastajatele jagub mitmeid üllatusi.
Sügishooajaks võib ooperipileti julgelt osta ka tagumistesse ridadesse – uus tekstimasin ja lisamonitorid teevad teksti nähtavaks kogu saali ulatuses. Mängukavaga saab alates esmaspäevast tutvuda teatri kodulehel www.opera.ee.

Ülla Veerg
Rahvusooper Estonia Avalike suhete ja turundusteenistuse  juht

Leave a Comment

3 + 11 =
Please leave these two fields as-is: