Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Telesaate filmimine Tartu Lasteaias Kannike

telesaatejuhid Ene-Ly ja Mari-LyTartu Lasteaed Kannike tähistas sel aastal emakeelepäeva salvestades telesaadet „Kannikese luulesõbrad“, mille koostas ja viis läbi lasteaia pererühm.
Luulesaade oli pühendatud luuletaja Ott Arderile, ehk esitamisele tuli vaid tema looming. Ürituse tarbeks valiti välja enam-vähem ühesuguse raskusastmega lasteaialastele sobivad luuletused, mille seast iga osalev rühm tõmbas loosiga endale ühe teksti pähe õppimiseks ja saates esitamiseks. Saate salvestusel osalesid põhiliselt 5-7-aastased lapsed.
Kaksikõdedest saatejuhid Ene-Ly ja Mari-Ly lugesid samuti ühe ilusa Ott Arderi luuletuse:

Armastan ma sõna, kuna mõistan juba rääkida,
armastan ma sõna ega pruugi röökida.
Armastan ma sõna, kuna lugedagi mõistan,
raamat pihus õpetatud inimene paistan.
Armastan ma sõna, kuna mõistan kirjutada,
paberile tähti külvan mitu kirjut rida.
Tean, võib mõni sõna vahel olla väga valus,
seda kuuldes tunned, kuidas kõigub jalgealus.
Kelle sõna, millist sõna kuulama küll peab,
kõige parem teadagi on kuulda sõna head.

pingviinipere [1280x768]Vaprad tüdrukud tunnistasid hiljem, et päris tore oli esimest korda elus peamikrofone kanda ja  nii suurt üritust juhtida.
Külalisesinejatena astusid üles  Nele Varendi juhendatud tantsulapsed kahe kavaga. Poiste hoogne ja vaimukas tants „Meie Bemmil uued kummid“ laulu järgi lõi kõigi näod naerule ning suure aplausi pälvisid ka Lotte tantsu esitajad.
Saatesse oli kutsutud ka lasteaia kauaaegne koostööpartner Elle Kasemets Tartu Tammelinna raamatukogust, kes innustas lapsi osalema peatselt toimuval Ott Arderile pühendatud luulekonkursil.

Saatest ei puudunud „Reklaamipaus! Jääge meiega!“, kus vahva pingviiniperekond Kinder Pinquid reklaamis. Lõbusaks tegi reklaami veel see, et kui proovides harjutati puuklotsidega, siis salvestuse ajal olid „külmutuskapis“ päris šokolaadikohukesed ning loomulikult hakkasid pingviinid neid kohe paberist välja harutama ja sööma. Õnneks see reklaami kvaliteeti ei mõjutanud.

Lotte tants [1280x768]Saade hakkas juba läbi saama, kui lasteaiast juhtus mööda lendama Väike nõid, kes ennast soojendama tuli. Kuuldes, et filmitakse telesaadet, palus nõiake ennast ka saatesse filmida, sest „väga tahaks jälle televiisorisse saada“. Koos nõiaga lauldigi Kannikese lasteaia laulu.
Saate sponsoriteks olid: lasteaed Kannike, kinkides igale rühmale luuleraamatu, Neumann Stuudio – mikrofonid ja helivõimendus ning kogu ürituse filmis A&A Stuudio. Nii nagu televiisoris näidatakse sponsorite logosid, nii oli see ka lasteaia saates.
Saatest valmivat DVD-d on võimalik televiisorist vaadata nii lastel, lapsevanematel, kaastöötajatel kui ka kõigil teistel huvilistel.

Üritus korraldati selleks, et tähistada emakeelepäeva, tutvustada Ott Arderi luuletusi, anda  esinemiskogemusi, lavajulgust ja mängurõõmu. Lapsed said ettekujutuse, kuidas valmib üks telesaade ning kuna tulemus oli hoogne, tempokas ja lõbus, siis jäi tehtust mõnus rahulolutunne. Saime teha midagi uut ja põnevat.

 

Pererühma õpetajad Jane Käis ja Anne-Li Paabu

 

Väike nõid[1280x768]

Leave a Comment

8 + 3 =
Please leave these two fields as-is: