Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Ida-Virumaa mudilased hoiavad oma emakeelt

031 [1280x768]14. märtsil tähistas Eestimaa emakeelepäeva. Emakeelepäev loodi selleks, et hoida ja väärtustada meie ilusat eesti keelt.
Kuna emakeelepäeva tähistamise juured ulatuvad sügavale Ida-Virumaale, siis on meie jaoks eriti aktuaalne eesti keele säilitamine sellises multikultuurses piirkonnas nagu seda on Ida-Virumaa, kus kasvab ja õpib palju eesti keelest erineva kõnekeelega lapsi.
Kohtla-Järve linna lasteaiad Kirju-Mirju, Lepatriinu, Väikemees, Mesimumm ja Buratino tähistasid seda päeva ühise suure peoga 11. märtsil Kohtla-Järve linna Kultuurikeskuses.

041 [1280x768]Ürituse korraldajaks oli lasteaed Buratino, MEISi projekti “Kodumäng ja eesti keel” raames, linnavalitsuse toel ja Kultuurikeskuse lahkel loal. Pidu sai teoks tänu eesti keele,  muusika- ja rühmaõpetajate ning tantsuõpetaja koostööle.
Meie linna mudilased alustavad eesti keele õpinguid tavarühmades kogenud pedagoogide käe all või keelekümblusrühmades juba kolmeaastaselt.
Tore pidu oli selleks, et iga laps saaks tunda rõõmu eesti keele oskusest, kogeda eesti keele vajalikkust ja kuulata emakeele kaunist kõla.

Pidu algas hällilauluga, mida esitasid Buratino lasteaia lapsed koos kasvatajaga. Saab ju ema lauldud hällilaulust alguse meie emakeel. Iga lasteaed tutvustas end oma lasteaia lauluga, mida lauldi oma emakeeles ja siis tehti veel üks etteaste eesti keeles. Esinemisnumbrid vaheldusid laulumängudega.

025 [1280x768] Pidu lõppes ühistantsuga “Virumaa lapsed”, mis on kujunenud meie piirkonna laste tunnustantsuks.
Mälestuseks toredast emakeelepäevast jäi kõikidele lasteaedadele ja õpetajatele keelepäeva medal ja suur kommikott. Kultuurikeskus sai kingiks keelepäeva mehikese – Keele-Kristjani, kes edaspidi hoiab Kohtla-Järve linnas vapralt eesti keelt.

 
Emakeelepäeva läbiviija: Lüüli Kübarsepp,
Lasteaed Buratino rühmaõpetaja ja lasteaed Väikemees eesti keele õpetaja

082 [1280x768]

Leave a Comment

12 + 15 =
Please leave these two fields as-is: