Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Jänkupühad lasteaias Trall

tibupidu2 [1280x768]Esimesel aprillil tähistati Pärnu lasteaias Trall kevadpühi läbi nalja ja naeru. Hommikul kogunesid Tralli pere lapsed saali ja jäid seal huviga ootama, mida põnevat juhtuma hakkab. Ei pidanudki kaua ootama, kui ringi hakkasid liikuma kaks kaunist ja vallatut pühadejänkut, kes läbi vahvate mängude ja põnevate lugude lastele pühadekombeid tutvustasid.


Veidi aja pärast astus saali uhke ja kevadiselt värvikirev kukk ja tema kannul kaagutav kanakari, kes pühademune munema hakkasid. Lapsed said teada, kuidas munapühade ajal juhtub selline ime, et kanad hakkavad valgete munade asemel hoopis värvilisi mune munema ja pisikesed jänkulapsed korjavad need munad kibekiiresti oma korvikestesse, et need kirevad ja säravad pühademunad lasteni toimetada.
tibupidu1 [1280x768]Jänkud lubasid ka ise mune värvida ja soovitasid seda teha ka lastel, kuna munade värvimine on üks igati loominguline ja põnev ning lusti pakkuv tegevus, mida iga perekond peaks pühade ajal oma päevakavasse võtma.
Peo ajal mängiti ka mitmeid põnevaid mänge. Näiteks said lapsed teada, et munadega saab peale värvimise ka mängida. Mängu nimeks on  Munade veeretamine. Jänkud ja kukeke moodustasid rühmadevahelised võiskonnad ja mööda papist renni võiski hakata võidu peale mune veeretama. võitjaks sai see rühm, kelle munad kõige kaugemale veeresid. Teiseks põnevaks mänguks oli värviliste tibusulgede puhumisvõistlus. Lapsed paigutati kõhuli saalipõrandale, mõlema võistkonna vahel oli eraldav joon ja põrandal suled. võitjaks sai see rühm, kes suutis suled oma poole pealt, teisele poole joont puhuda. lastel oli lusti ja rõõmu küllaga.
Peo lõpus pani aga silmad särama ja südamed põksuma pühadejänkude üllatus. Tundus, et lihavõttepühade kanad, munevad nede pühade ajal ka päris ehtsaid üllatusmune. Iga laps sai endale üllatusmuna ja oh seda, silmasära, mida nüüd näha ja tunda võis.
Need lihavõttapühad jäävad meie lasteaia lastele ja personalile küll pikaks ajaks meelde!
Tralli lasteaiapere soovib kõigile kauneid, värvikirevaid ja päikest täis jänkupühi!!!

 
Pärnu lasteaia Trall õpetaja Kristi Vender

Leave a Comment

9 + 8 =
Please leave these two fields as-is: