Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Lastesõimes Päkapikk piilusid päkapikud

IMG 6534,päka 3 [1280x768]Et jõulueelset aega huvitava tegevuse ja loomisrõõmuga täita ning oma lastesõime lapsi veelgi rohkem rõõmustada, otsustasime sel aastal ehitada lastesõime spordisaalist tõeline päkapikumaa.

Kutsusime kõiki Põhja-Tallinna lasteasutuste õpetajaid koos lastega meisterdama toredaid päkapikke ja osa võtma meie korraldatud näitusest “Päkapikud piiluvad”. Hea meel oli näha, et nii paljud õpetajad vaimustusid mõttest meisterdada ja tuua omatehtud päkapikk meie näitusele. Päkapikud  olid nii kootud, heegeldatud, õmmeldud, vilditud, aga ka volditud, joonistatud, kleebitud, voolitud. Materjalina oli kasutatud riiet ja lõnga, paberit ja pappi, savi ja plasteliini, puitu ja käbisid ning erinevat  jääkmaterjali. Kokku oli „päkapikumaal“ välja pandud üle 70 omanäolise mehikese. Aktiivsemad osalejad olid lasteaedadest Pääsupesa, Sitsi, Kajakas, Kopli, Naeratus, Päikene, Lauliku ning lastesõimest Päkapikk. Igal päkapikul oli jutustada oma põnev lugu, millest nad vargsi lastele pajatasid.

IMG_6332 [1280x768]Kõik olid oodatud päkapikunäitust külastama. Uudistajate seas olid nii Päkapiku lastesõime lapsed, lapsevanemad kui ka mitmete lasteaedade lapsed koos õpetajatega ja Tallinna Pedagoogilise Seminari üliõpilased. Kõik näituse külastajad said hääletada oma lemmikpäkapikkude poolt. Huvitavamate tööde autoreid premeeriti auhindadega ning kõiki osalejaid tänati tänukirjadega.

Külastajate ja osalejate sõnul tekitas „päkapikumaa“ neis salapärast ootusärevust ja tõelise jõulutunde. Päkapikumaa eesmärgiks oli pakkuda jõulueelsel ajal lastele silmarõõmu, mõnusalt hubast pühademeeleolu, kus oli võimalik kuulata jõulumuusikat, luuletusi ja muinasjutte, vaadata ning kaasa elada päkapiku- ja jõuluteemalistele lavastustele.

IMG 6427,päka 2 [1280x768] Päkapikud andsid detsembrikuule erilise sära ja tõid muinasjutu nii lapse kui täiskasvanu ellu. Täiskasvanutele annab päkapikkude iga-aastane saabumine hea võimaluse lapsi tagant utsitada ja korralikkusele innustada. Lapsed seevastu püüavad anda endast parima, sest kõik ootavad sussi sisse üllatust. Päkapikulugudega ei maksa siiski liialdada. Päkapikk ei tohiks muutuda hirmutamis vahendiks, mille abil panna last tuba koristama või vanematele meelepäraselt käituma. Kuna lastele räägitavad lood mõjutavad neid vägagi, peab hoolega jälgima, milliseid väärtusi me nende lugudega edasi anname.  Aga tore oleks uskuda, et meis kõigis elab üks pisike päkapikk, kes innustab meid teistele ja endale head tegema, eriti pimedal jõuluajal.

Tiia Leitma

Lastesõim Päkapikk õpetaja

Leave a Comment

8 + 10 =
Please leave these two fields as-is: