Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Viimsi Soosepa eralasteaia koha maksumus langeb 55,6 euroni

Viimsi vallavalitsus otsustas Soosepa eralasteaia koha pearaha suurendada, lastaiakoha maksumus lapsevanemale langeks munitsipaallasteaia tasemele, mis on 55,6 eurot.

“Valla soov on, et Soosepa lastead säiliks ning kõigil lasteaias käival ligi 100 lapsel oleks koht,“ ütles Viimsi vallavanem Haldo Oravas. „Kuigi  vald oli valmis Soosepa lasteaeda ka munitsipaliseerima, et tagada lasteaia stabiilsus ning teenuse jätkumine, saavutasime praegu sellise lahenduse, et Soosepa lasteaed jääb eralasteaiaks, kuid vald maksab lasteaiale iga lapse eest suuremat pearaha – see oli praegu vallale parim ja soodsaim lahendus.”

Haldo Oravas märkis, et lasteaiakoht muutub seetõttu lapsevanematele oluliselt odavamaks. “Senise eralasteaiatasu 172,5 euro asemel hakkavad lapsevanemad maksma tavapärast lasteaiakoha tasu, nagu makstakse kõikides munitsipaallasteaedades – 55,6 eurot, vahe maksab kinni vald,” selgitas Haldo Oravas. “Lasteaed jätkab muidu kõike nii, nagu on seni olnud: jätkavad samad õpetajad, tagatud on senine väga hea teenuse kvaliteet.“

“Lasteaiakohtade rajamine ja tagamine on valla üks suuremaid prioriteete, millesse panustame palju,” kinnitas Haldo Oravas. “Üritame seda omavalitsuse kohustust täita ka koostöös erasektoriga. Ka sel aastal on plaan rentida juurde 2 lasteaeda kokku ligi 300 kohaga.“

Viimsi valda on viimase kümmekonna aasta jooksul ehitatud juurde viis uut lasteaeda: Pargi, Leppneeme, Randvere, Päikeseratta ja Karulaugu lasteaed, kus kokku käib 796 last ja kuhu igal aastal saab rotatsiooni korras koha umbes 200 last.

www.powerhouse.ee/Viimsi/V2ike P2ike.jpeg

www.powerhouse.ee/Viimsi/V2ike P2ike talvel.jpg

www.powerhouse.ee/Viimsi/V2ike P2ike talvel2.jpg

Pildid: Viimsi vallavalitsus

Viimsi vald (www.viimsivald.ee) asub Harjumaal Tallinna linna, Maardu linna ja Jõelähtme valla naabruses. Viimsi valla pindala on 73 km², vallas on ca 16750 elanikku. Viimsi vallas on 2 alevikku, 18 küla ning 11 saart. Suuremad saared on 3 külaga Prangli ja Naissaar.
Lisainformatsioon:
Haldo Oravas
, Viimsi vallavanem
E-post: haldo@viimsivv.ee, tel: 606 6860

Leave a Comment

10 + 8 =
Please leave these two fields as-is: