Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Esimene disko eurotsoonis

P1270397 [1280x768]Päikesepaistelisel neljapäeval, 27.jaanuaril toimus Viljandi Midrimaa lasteaias võimas tantsuüritus – disko.

Kuidas idee alguse sai? Lapsed laulavad rühmas populaarseid hitte ja soovivad kuulata neid ka plaatidelt, et saaks nende järgi tantsida.  Mõeldud, tehtud! Gaidi ja Inga asusid ettevalmistusi tegema peo õnnestumiseks. Koostasime vajaliku playlisti lastelt kuuldud laulude põhjal, alustades Koit Toome ja Ott Leplandiga lõpetades Lady Gaga ja Eminemiga. Vajalikud lood aitas meil plaadile panna IT spetsalist – programmerija Raiko Kavak. Valguslahendusele aitasid kaasa õpetaja Renna, lapsevanem Kullerkupu rühmast ja suurte hääletundlike LED prožektoritega sponsoreeris OÜ Ideaalkaminad.

20. jaanuaril ilutsesid 5-7 aastaste rühmade infostendil plakat “Talvedisko lumememmedega”. See tekitas lastes ja vanemates suurt elevust, kohati oli ootusärevus suurem kui jõulude ajal jõuluvana tulekut oodates.

P1270398 [1280x768] Kätte jõudis lõpuks oodatud neljapäev. Kohal on ka need lapsed, kes tavaliselt varem koju kipuvad. Paljudel olid tehtud suured ettevalmistused – muretsetud diskoriietus ja tehtud vastav soeng.

30. aastat tagasi isevalmistatud peegelkera nägi esimest meie maja diskot. Kuigi on saabunud euro, oli meie disko kõikidele külastajatele tasuta.  Saalis võttis lapsed vastu DJ Gaidi ja sissepääsu tõestas käele löödud tempel, mida Inga igale soovijale jagas. Kokku oli diskol osalejaid umbes 70.

Esimesed kaks lugu olid soojenduseks, lapsed hoidsid õpetajate ligi ja õõtsusid aralt. See oli lastele esmakordne kogemus ja teadmatus kõige ees, kuid… Peo tõmbas käima Shakira “Waka, waka”, mis oli just vajalik, et lapsed rõõmsalt tantsima hakkaksid. Algas möll ja tants – iga järgnev lugu võeti vastu kiljumise ja rõõmuhõisetega. Lapsed tantsisid üksi, paarilisega või koguni kambas koos. Naer, hüppamine, muusikasse kaasa elamine – seda võib iseloomustada väljendiga “võimas!”. Saal kuumaks köetud, lapsed väsinud ja higised ning peo lõpp läheneski tormilisel kiirusel. Viimane lugu, mida kõik lapsed kaasa laulsid, oli Koit Toome “Nädalalõpp”, mis oli kui tõeline elumerelaine. Lugu läbi, siis algas: ”Korrata! Korrata! Korrata!” DJ kuulutas välja lisaloo – laste soovina kolas viimase loona “I’m So Lucky Lucky”.

P1270316 [1280x768] Pidu läbi. Meeleolu ülev. Korraldajad, õpetajad ja lapsed rahul. Mida veel tahta? Loodame, et  ehk saab  diskost taas üks traditsioon, kuid täna mõlguvad peas juba uued mõtted – et meil kõigil oleks Midrimaal mõnus olla.

Viljandi Midrimaa Lasteaia õpeatajad

Gaidi Birnbaum ja Inga Jürgens

P1270319 [1280x768]

Leave a Comment

2 + 9 =
Please leave these two fields as-is: