Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Ida-Virumaal tegutseb eesti keele kui teise keele õpetajate metoodiline keskus

untitled [800x600]Ida-Virumaal Jõhvis lasteaias Sipsik asub eesti keele kui teise keele lasteaia eesti keele õpetajate metoodiline keskus. Keskuse koordinaatoriks on entusiastlik, ja ise samas lasteaias eesti keele õpetajana tegutsev, Ly Ujok.

Metoodilise keskuse tööst võtavad jõudumööda osa kõik Ida-Virumaa lasteaedade eesti keele õpetajad. Koos käiakse tööprobleeme arutamas, kogemusi vahetamas ja uusi mõtteid ammutamas. Keskusest on võimalik laenutada raamatuid, õppematerjale- ja vahendeid; paljundada õppematerjale.

Keelekeskuse eestvedamisel on toimunud mitmeid õppepäevi, seminare, koolitusi ja väljasõite teistesse lasteaedadesse töökogemuste vahetamise eesmärgil.

buratino [1280x768]Aprillikuus toimub eesti keele õpetajate ideelaat. Ideelaadal saab iga õpetaja tutvustada huvitavaid keeleõpetamise nippe, mida ta oma töös kasutab; rääkida oma muredest ja rõõmudest.

Eesti keele õpetajad korraldavad aktiivselt lahtiseid üritusi oma tegevuse tutvustamiseks. 16.märtsil olid õpetajad palutud eesti keele päevale, mis toimus lasteaias Väikemees.

Toredast üritusest võtsid osa lasteaia Väikemees 3a. laste rühm, osalise keelekümblusega rühm ja vanem rühm, kus lapsed õpivad eesti keelt teise keelena. Pidu toimus koos Buratino lasteaia lastega, kus õppetöö toimub eesti keeles.

jänesed [1280x768] [800x600]Pidu aitasid korraldada mõlema lasteaia rühmaõpetajad, muusikaõpetajad ja eesti keele õpetaja.

Sellisel vahval mängupeol, kus kõneldi ainult eesti keeles, said lapsed näidata oma eesti keele oskusi ja kogeda reaalselt eesti keele õpetamise vajadust, suheldes eesti keelt kõnelevate eakaaslastega.

Koos mängiti, tantsiti, loeti luuletusi, lauldi, mängiti rütmipille ja kuulati ilusat viiulimuusikat Väikemehe lasteaia lapsevanema esituses.

põrand [800x600]Ida-Virumaal hoitakse eesti keele kaunist kõla ja õpitakse usinasti eesti keelt juba maast madalast.

Lasteaia Väikemees eesti keele õpetaja,

Lasteaia Buratino rühmaõpetaja Lüüli Kübarsepp

Leave a Comment

9 + 14 =
Please leave these two fields as-is: