Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Valge kassi pidu Mängupesas

Kalaranda [1280x768]3.veebruaril 2011, kui algas Hiina kalendri järgi valge kassi aasta, tähistasime seda sündmust Mängupesa Lasteaia sõimerühmadega üheskoos.Idee käis välja minu paariline Reet Pajumägi, kahekesi  koostasime peokava ja mina vastutasin muusikalise poole eest (õpetasin rühmades laulud ja sõrmemängud, mängisin meeleoluks ja laulude saateks väikekannelt). Abilisteks palusime oma rühma õpetaja  abi ja liikumisõpetaja.

Peojuhtideks olid kassid Miisu, Intsu ja Liisu. Miisu jutustas, kuidas ta oli külmetanud ja seepärast peab mütsiga käima. Jutujärg jõudis selleni, et Miisu käis kalarannas ja seal see kõrvake külma saigi. Seejärel  võttis Miisu taskust väikesed viisud ja teatas, et teab ühte väga vahvat viisulugu. Nii kalaranna- kui viisulugu on sõrmemängud, mis sõime- ealistele lastele ju väga meeldivad.

5. Oi, kui palju kassikesi [1280x768]Peole jõudis Liisu, kes teatas, et oli vanaema lõngakorvi segamini ajanud ja pidi selle uuesti korda tegema, enne kui ära tuli. Liisul olid kaasas lõngakerad ja üleskeeratavad hiirekesed. Nendega tegi ta lastele toredaid liikumismänge.

Me kõik teame, kuidas lastele meeldib erinevate häälte matkimine. Olin enne pidu selgeks õpetanud kõik sõrmemängud ja laulud, nii ka „Kassikontserdi”, kus iga salmi lõpus tuleb teha erinevaid kassi hääli („kassipojad”, „isakassid”)

Kokad olid kassikeste jaoks keetnud ja tükeldanud viinereid ehk „kassikomme”, nagu väikesed peolised  ise arvasid.

2. Meile meeldivad sõrmemängud [1280x768]Lastevanemate toetus ja abi selle sündmuse läbiviimisel oli väga suur, jäi ju nendel hoolitseda selle eest, et iga põngerjas oleks kostümeeritud valgeks kassiks. See, et peaaegu kõik saalisviibijad olid valgesse riietatud, andis väga erilise efekti kogu peole.

Kogu sündmus kulges lõbusas ja hoogsas meeleolus ning andis positiivse tõuke algavaks kassiaastaks nii lastele kui õpetajatele.

Merike Moks

Lasteaed Mängupesa õpetaja

Leave a Comment

9 + 10 =
Please leave these two fields as-is: