Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Teatrifestival Tarekese lasteaias

P3085506 [800x600]Eestimaa lasteaedades on märts ja aprill ikka muinasjutu- ja nukuteatrihõngulised. Tähistatakse emakeelepäeva, teatripäeva ja loomulikult naljapäeva.

HaapsaluTarekese lasteaed pidas sel kevadel lausa teatrifestivali. Julgust saadi eelmisel aastal hästi õnnestunud suurest maailma rahvaste peost.

Kuna 2010 oli lugemisaasta ning lapsed said tuttavaks paljude toredate muinasjuttudega, otsustati nii, et kõik rühmad seavad ühe lookese „lavaküpseks“ ning esitavad selle ülejäänud lasteaiarahvale. Muinasjutud valitud, algas lõbus prooviperiood. Lasteaiaõpetajad muutusid näitekirjanikeks, lavastajateks, suflöörideks ja helitehnikuteks. Maaliti dekoratsioone ja harjutati dialooge, tantse, laule. Kostüümide osas lõid kaasa meie tublid lapsevanemad.

P3035423 [800x600]Lõpuks oli kõik valmis ning kevadist haiguspuhangut trotsides toimus festivali avaüritus – esietendusid Tibude (3a) rühma „Kakuke“ ning Oravate (4-7.a)  „Kiil ja sipelgas“  (Krõlovi valmi järgi). Järgnevatel nädalatel vaadati veel Jänkude (2.a) rühma lavastusmängu „Tarekese“ muinasjutu ainetel, Rebaste (4-6.a) etendust „Jussikese seitse sõpra“, Kiisude (3-4a) „Kolme karu“ ning Karukeste (6-7.a) muusikali „Jänkuema porgandipirukas“.

Festival lõppes suure ja hästi hoitud saladusega: ovatsioonide saatel esitleti lasteaia töötajate ja administratsiooni ehk „seitsmenda rühma“ toodetud videofilmi „Lumeeit ja teised naised“ (siinkohal tänu võtteplatsi võimaldamise eest Koela Talumuuseumile ning Marvel Alpile ning Miniloomatalule).

P3295682 [800x600]Tarekese lasteaias elati mitu nädalat tõelist teatrielu, kuna lisaks oma maja festivalile tuli jõuda ka Nikolai kooli, kultuurimajja ning Päikesejänku lasteaeda, kes samuti lastele teatrikuu puhul etendusi pakkusid.

Meie lavastusi saab näha veel rühmade emadepäeva-pidudel ning osaliselt ka mais toimuval Haapsalu muinasjutufestivalil.

Krista Rehkli

Haapsalu Lasteaed Tareke õpetaja

Leave a Comment

4 + 6 =
Please leave these two fields as-is: