Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Avastusretk Pääsküla rabarajal

Luha la Pääsküla rabamatk [800x600]Luha lasteaia Summajate rühma lapsed on väga tublid matkajad,kuigi nad on alles 3-4 aastased. Juba sügisel tegime esimese väljasõidu Viimsi vabaõhumuuseumisse.Lapsed said seal meisterdada kastanitest ja tammetõrudest erinevaid põnevaid loomi ja proovida ka õunatrükki.

Kevadel sõitsime uuesti  Viimsisse, kuid seekord Rannarahvamuuseumisse kalapäevale. Lapsed said teada, et kalad ei olegi tummad, vaid teevad päris naljakaid hääli: angerjas justkui vilistas ja haug tegi kriuksuva ukse häält. Maikuus otsustasime minna Pääsküla rabamatkale. Enne matkale minekut sai lastega põhjalikult vesteldud sellest, mis on vaja matkale kaasa võtta, milline riietus peab olema. Loomulikult arutasime oma plaani ka vanematega, kellel ei olnud midagi selle vastu. Ja 24.mail sai asi teoks.

Ilm oli sellel päeval lihtsalt suurepärane, kõigil tuju hea. Matk algas Hiiu haigla tagant ja kulges mööda laudrada. Lapsed avastasid, et algul oli laudrada laiem ja hiljem muutus kitsamaks. Kuulasime linnulaulu ja kuulsime ka selle aasta esimest käokukkumist. Kohtusime väikese sisalikuga, kes lasi ennast päris kaua imetleda, enne kui rohu sisse  lipsas. Nägime ka millised näevad välja kunagi  ammu põlenud puud (puutüved olid päris mustad ja katsudes said käed söeseks).

Teel kohtusime ka koos peremehega jalutuskäigul olevaid koeri,kes olid väga sõbralikud, samuti tegime tuvust  ühe pardiperega,kes kõndis väärikalt ja meist välja tegemata üle tee.Matkal tegime loomulikult ka väikeseid  puhkepeatusi, et keha kinnitada ja jalgu puhata. Kui matk lõppes, siis lapsed ütlesid, et nad tahaksid veel kõndida,et nad ei ole väsinud! Kõik avaldasid soovi siia tagasi tulla. Ja tõesti, Pääsküla rabarada, on linnalastele väga lähedal olev õpperada ja sobib õuesõppe  läbiviimiseks suurepäraselt. Soovitan seda kõigile õpetajatele: saate ise ja lapsed ühe  toreda elamuse poolest rikkamaks!

Tallinna Luha Lasteaia Summajate rühma õpetaja Malle Vainomaa

Leave a Comment

2 + 4 =
Please leave these two fields as-is: