Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Laste(aedade) lindy hopi pidu

IMG_4121 [800x600]Lisaks eesti rahvatantsule on veel palju muid tantse, mis on toredad tantsida nii suurtel kui väikestel, sealhulgas ka lasteaialastel ning mille viljelejaid on vahva koondada ühisele peole.

11.juunil toimusid Tallinnas Salme Kultuurikeskuses  seitsmendat korda swingtantsuvõistlused LINDY HOPI LAPSED 4-15a. lastele. Lasteaedadest, kus tegutsemas swingtantsu huviring, olid esindatud 5: Tallinna Mardi Lasteaed, Tallinna Lasteaed Kraavikrõll, Tallinna Priisle Lasteaed, Tabasalu Lasteaed Teelahkme, Eesti Rahvusvahelise Kooli eelkool. Lasteaialapsi oli ka Tartu Tantsuklubist SWINGIRING ning Tallinna Tantsutrupist MODUS. Võistlustel oli kohal Tallinna Mardi Lasteaia direktriss pr. Stella Lusmägi, kel jätkus swingtantsu huviringi jaoks lasteaias vaid kiidusõnu. Direktriss lubas reklaamida swingtantsu kui äärmiselt teretulnud huviringi lasteaias kõikide lasteaedade direktorite seas.

IMG_4101 [800x600]Kõige väiksemad osalejad (4-6a.) kuulusid võistlusklassi TIBUKESED. Parimateks tantsisid end Ando Temmo Torm – Eliise Tiisler Tantsutrupist MODUS. Teisele kohale tulid Andreas Grüning – Karoliina Arr Tallinna Lasteaiast Kraavikrõll ja kolmandaks Aarnav Tulsian – Maren Land Eesti Rahvusvahelise Kooli eelkoolist.

7-9a. tantsijad kuulusid võistlusklassi ROHUTIRTSUD ja nendegi seas oli mitmeid lasteaialapsi. Võitjateks tulid Anton Zaporozhets – Karina Hanniotti Tantsutrupist MODUS, teise koha saavutasid Sander Sepp ja Piret Pihl samuti Tantsutrupist MODUS ning kolmanda koha Jonas Grušnius – Vilja Ruotsala Eesti Rahvusvahelisest Koolist.

Võistlusklass PINGVIINID koondas paare, kus 1 võistleja on vanuses 4-15a., teise vanus on määratlemata ehk tegemist oli võistlusklassiga, kus said osaleda erinevas eas õed-vennad, samuti lapsed oma vanematega. Võitsid vend ja õde, 5a. Ando Temmo ja 11a. Anna-Liis, kes esitasid tantsu Mängukaru piknik.

Esmakordselt said võistlustel osaleda ka vähemalt 8 liikmest koosnevad tiimid. 4-9a. seas võitis tiim ONE & TWO Eesti Rahvusvahelisest Koolist, teisele kohale tantsis end tiim TIIGRISWING Tallinna Mardi Lasteaiast ning kolmandale tiim SÕIDAME Tantsutrupist MODUS.

IMG_4054 [800x600]Omanäoline osa võistlustest oli Jack’n’Jill võistlus, kus partnerid moodustusid juhuslikult öeldud numbri põhjal. Omavahel sattusid koos tantsima erinevate lasteaedade, linnade, riikide lapsed.  4-9a. olid parimad Ando Temmo Torm MODUSest ja Maren Land Eesti Rahvusvahelise Kooli eelkoolist ja tegelikult USAst. See võit tõestas suurepäraselt, et tantsimiseks ei ole sõnu tarvis. Tantsus on poiss juht ja tüdruk järgija ning kehakeeles on teineteisele võimalik kõik selgeks teha. Seda juba lasteaiaeas.

Oli imeline laupäev täis swingi, lindy hoppi ja lapsi.

Uute rõõmsate swingimisteni sügisel veel paljudes lasteaedades!
Piret Torm-Kriis,
LINDY HOPI LAPSED peakorraldaja

Leave a Comment

3 + 4 =
Please leave these two fields as-is: