Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

“Isadega mänguõhtu” Puhhi lasteaias

 

MUUDETUD_isade medalidPühapäeval, 13. novembril, oli isadepäev. Puhhi peres peeti isasid meeles ja tänati juba paar päeva varem ühisel mänguõhtul.  Meie väike lasteaed oli ootamatult siginat-saginat täis.  Kohale oli tulnud peale isade ka emasid, vendi ja õdesid, nii et meie isadepäevast kujunes üks vahva kogupereüritus. Näha väikseid ja suuri niimoodi üheskoos tegutsemas, tekitas väga sooja tunde,        sest pere väärtustamine, lähedaste ligidus ja  ühtekuuluvustunne, on väärtused, mida peab hindama ja kalliks pidama.

 Pidu toimus kahes rühmas samaaegselt, kuid üks ei seganud teist. Väikeste Elevantside rühm, kus lapsed alles alates 1,5. eluaastat, võttis isasid vastu oma rühmas ning tragid Tiigrikutsud, vanuses 3-5, tegid omi toimetusi enda rühmas. Kuna meie elavantsud on alles nii väikesed, siis laulud-tantsud käisid ikka koos issi või emmega. Isad võtsid oma lapsed sülle ja “Musilaulu” saatel korjati musisid küll lapse kõrva tagant, nina pealt, kui ka nabaaugust ning pandi peopessa, kust need siis lõpuks kõik ära musitati.

 MUUDETUD_pildid räägivad isadest “Sõit-sõit-linna” tekitas aga mõnusa naerulagina ruumi, eriti kui oli sõna „auk“.  Tiigrikutsud armastavad teadagi väga karelda, seega nende väljakutse isadele oli tunduvalt keerukam. Meie Mehe lastelaulude saatel pidid isad nii „saba“ keerutama, kui oma karglemisoskust näitama. Kuna tiigrikutsud armastavad ka väga joonistada, siis fantaseerisid isad koos lastega pildi teemal “Kelleks ma tahtsin lapsena saada?”.

 Seal oli traktoriste, lendureid, laevakapteneid ja muidu meremehi ning unistused sellel tapeedirullil hakkasid lausa elama. Hiljem andsid lapsed isadele üle kingitused- kadakapuust medalid parimate soovidega, mis sobilikud nii kaela kui sauna leiliruumi kadakalõhna andma. Kõige lõpuks said kõik muidugi ka suu magusaks. Laste enda valmistatud tort oli pidulik punkt sellele tähtsale päevale, kus sai meeles peetud kõiki isasid  ja oli üks muidu vahva perepäev.

 

Karin Ustav,

Tartu Lasteaed Puhhi õpetaja

Leave a Comment

2 + 2 =
Please leave these two fields as-is: