Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Põlvamaa lasteaiad liiguvad

 

Neljapäeval, 10.novembril liikusid kõigi Põlvamaa lasteaedade lapsed ja õpetajad üheaegselt. Mõte korraldada päev, kus kõikide maakonna lasteaedade lapsed liiguvad samal ajahetkel samu vahendeid kasutades ja sarnast liikumisrõõmu tundes kutsus ellu Põlvamaa lasteaedade TEL-koordinaator, Saverna Lasteaia Direktor Inge Tamm. Liikumispäeva korraldamise eesmärk oli laste tervislike eluviiside ja liikumisharjumuste kujundamine, liikumise populariseerimine ja teadlikkuse tõstmine. Ennekõike aga liikumisrõõmu ja liikuda tahtmise süvendamine. Päeva sisukamaks läbiviimiseks sai iga lasteaed plastikust käe- ja jalajäljed, rahastajaks oli Põlvamaa Tervisenõukogu.

Iga lasteaed valis päeva sisustamiseks erineva liikumise viisi. Meie lasteaias toimus kaks tegevust, ühisüritus õues ja liikumistegevus teemal „Minu käed ja minu jalad“. Selleks panin saalis üles seiklusraja, kus kasutasin erinevaid vahendeid tegevusteks käte ja jalgadega. Õue ürituse eesmärgi paremaks realiseerimiseks olid suuremad lapsed toas harjutanud, et kuidas on kõige parem käsi ja jalgu ühendades moodustada suuremat ringi. Õues tahtsime ära mõõta oma lasteaia ümbermõõdu aga see ei õnnestunud, sest meie lasteaed on väga suur. Teisel katsel tegime ühise suure ringi käte ja jalgade ühendamisel sisehoovis. Tantsisime ühiselt „Kus on meie käed“ ja Bugi. Lastele meeldis üritus väga, isegi veel järgmisel päeval rääkisid nad sellest üritusest suure elevusega.

 Ringsüsteem „Minu käed ja minu jalad“

 Seiklusrajale minnes kasutasime erinevaid liikumisviis: kõnd ja jooks takistuste vahel koos suuna muutustega muusika saatel, paadiga üle jõe – sõudmine, jalgrattasõit.

Seiklusrada:

  1. „Karukoobas“ – tunnelist pugemine
  2. „Köielkõnd“ – mahaasetatud köiel mõõtsammuga kõndimine
  3. „Siilid“ – massaaž jalgadele
  4. Laudtee (võimlemispingid) – tee ületamiseks kasutada erinevaid viise, oleneb vanusest – kõnd, roomamine, kõhuli käte abil edasi tõmbamine
  5. „Minu käed ja minu jalad“ – konnahüpped
  6. „Vasak, parem“ – tasakaalukõnd

Tegevus lõppes laulumänguga, mille valisin vastavalt vanusele.

L/M „Jänku hüppas metsa all“

L/M „Kus on meie käed“

L/M „Bugi“

 

 

 Tiia Mäe,

Räpina Lasteaed Vikerkaar liikumisõpetaja

Leave a Comment

7 + 12 =
Please leave these two fields as-is: