Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Printsesside nädal Lepatriinu Lasteaias

 

MUUDETUD_Sony1 303Iga väike tüdruk tahab vahel tunda end  printsessina. Nii tore on ju olla ilus, imetlusväärne, vahel ka natuke pirtsaks ning ajada ainult printsessidele omased asju. Tüdrukute nädal andis selleks suurepärase võimaluse.

Kes on siis printsess ning mis teeb printsessist tõelise printsessi?  Seda arutati üheskoos hommikuringis. Lapsed arvasid, et kõige rohkem jutustatakse  printsessidest  muinasjuttudes  Okasroosike, Tuhkatriinu, Lumivalgeke, Rapuntsel, Printsess herneteral. Kindlasti elab üks tõeline printsess uhkes lossis, kannab kauneid rõivaid ning on alati ilus, lahke, sõbralik ja aus. Päris printsessid on  ka leidlikud, targad ja helded.  Üheskoos arutati, mida need omadused võiksid täpsemalt tähendada. Lapsed teadsid tuua hulgaliselt näiteid abivalmiduse, headuse, aususe, sõpruse kohta.

Loomulikult ei saanud seda teemat käsitledes mööda minna printsidest, sest printsessid poleks ju õnnelikud, kui nende elust puuduksid printsid valgetel hobustel. Milline on tõeline prints, seda arutati ka põhjalikult. Printsi iseloomustati kui tugevat, vaprat, julget, abivalmist ja ausat noormeest.

MUUDETUD_Sony1 269Tüdrukute nädala kõige erilisemaks päevaks kujunes päev, mil rühma tuli ühe tüdrukutirtsu ema, kelle juhendamisel  meisterdasid lapsed paberist printsesse.  Laste päev kujunes tavapärasest hoopis põnevamaks. Nad lasid oma fantaasial lennata, mille tulemusel olid valminud printsessid imeilusad. Kui paber-printsessid valmis said, otsustati nendega teatrit teha. Juba mõeldi tegelastele nimed ja printsesside mäng võis alata. Poisid ehitasid klotsidest uhke lossi. Tüdrukud nuputasid välja lugusid ja mänge, mida printsessid  võiksid mängida. Ka mürakarust poiss muutsis oma käitumist, kui õpetaja pöördus tema poole: „Prints Roomet, palun aidake mänguasjud kokku korjata.“

Nädala lõpus otsustati korraldada printsesside ja printside ball. Et ka ball tõeline oleks, oli vaja vastavaid kostüüme. Lastevanemad olid rõõmuga nõus aitama. Tüdrukud ehiti  toredate sitside ja satsidega ning printside uhkeimaks rüüks oli keep. Kõik lapsed olid elevil. Printsid kõndisid oma printsessiga uhkel sammul   auringi  ning palusid kummardusega printsessid tantsule.

Selliste toredate üritustega möödus Kohtla-Järve Lepatriinu lasteaia Trikitriinu rühma tüdrukute nädal märtsi algul. Oskuslikult põimisid õpetajad nädalakavasse põhiväärtuste kujundamist lastes ja pöörasid tähelepanu viisakale käitumisele.

 

 

 Sirje Illopmägi,Kohtla-Järve Lasteaed Lepatriinu direktor

MUUDETUD_Sony1 257

Leave a Comment

2 + 15 =
Please leave these two fields as-is: