Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Kogu pere aprilliõhtu piilupartide rühmas

MUUDETUD_IMGP3424Aprilliõhtule eelnes ettevalmistus osavõtuks Elva Mitteteatrite festivalist. Meie rühma lapsed on küll alles 3- aastased, kuid otsustasime siiski näitemängupäevadest osa võtta. Lavastasime Ellen Niidu „Rongisõit” – oleme ju ikkagi piilupartide rühm. Tutvustasime lastele raamatut, vaatasime pilte, kuulasime plaadilt rongisõidu laulu. Arutlesime pikalt, kes kuhu sõidab ja palju pilet võiks maksta. Kui lastel olid tegelaskujud valitud, palusime vanematel teha vastavad peakatted. Suur aitäh kõigile vanematele!

Harjutamine teeb meistriks ja pikapeale saidki lapsed nii rongisõidu matkimise, kukerpallitamise, kui ka oma teksti selgeks. Väikesele Simoonale meeldis oma kiisu osa kohe väga – ta tuli mitmel päeval lasteaeda näole maalitud kiisuvurrude ja kõrvadega. Näitemängupäeval käisime Sinilinnus väikese seltskonnaga, kuid aprilliõhtul said kõik lapsed oma osades särada. Vanemaid ja teisi pereliikmeid oli saalis päris arvukalt.

Kõigepealt tuli saali koer (õpetaja Maire) ja küsis, et kas ikka kõik  tunnevad teda. Koer tutvustas end reisisaatjana ja rääkis, et otsib piiluparti, sest rongi väljumise aeg on juba käes. Varsti ilmuski unine piilupart (õpetaja Eha). Nüüd läks lahti piletimüügiks. Muinasjutupesast tulid järjekorras ilmekate näomaalingutega kassid (Simoona, Miia- Maria,Heliis), koerad (Hendri, Kartik, Kaspar, Kristjan), notsud (Liisa, Greete, Isabel, Emma- Ly), sikud- sokud (Martin, Lukas, Eerik, Tarmo, Rebeka). Nii nagu laulusõnades, ostsid kiisud pileti Türile- see maksis 2euri (2 plaksu). Väike kiisu Heliis küsis enne pileti ostmist vaikse häälega: „Kas ma võin emmele musi teha?” „Muidugi võid, sest emme musiga on julgem sõitma minna”, vastas reisisaatja. Koerad küsisid pileti Torilasse- 3 euri, notsud ostsid pileti Porilasse- 4 euri ja sokukesed Karjakülla- 5 euri.

MUUDETUD_DSC_6136Piletid müüdud, võis sõit alata! Kuid, oh õnnetust, piilupart jäi tukkuma! Oi- oi- oi, mis nüüd küll juhtus? See, mis juhtus – seda teavad kindlasti kõik. Aga miks juhtus? ”Piilupart, mida sa öösel tegid?” küsis kurja häälega reisisaatja. „Lugesin raamatut”, vastas õnnetu häälega piilupart. „Ai, ai, öösel ei tohi raamatut lugeda, vaid peab magama. Kas sa hommikuvõimlemist tegid?” uuris reisisaatja. „Ei teinud”, vastas piilupart hädise häälega. Reisisaatja ja reisijad näitasid piilupardile ette, kuidas tuleb võimelda ja uni ära ajada. Mis halvasti, see uuesti -oli piilupart optimistlik ja kutsus kõik reisijad uuesti rongi peale. Nüüd läks sõit uue hooga lahti. Türi peatuses väljusid kiisud, Torilas kutsud, Porilas notsud ja viimane peatus oil Karjaküla. Peatustes väljunud reisijad said „külas„ plaksumängu mängida. Piilupart aga otsustas koju tagasi sõita. Riburada pidi tulid jälle reisijad rongi peale tagasi ja nii jõuti õnnelikult koju. „Lõpp hea, kõik hea!” ütlesid väikesed näitlejad ja kummardasid. Tundus, et vanematele meeldis, sest aplaus oli tugev ja vanemate näod rõõmsad.

Reisisaatja koer: ”Teatrikuu on möödas ja käes on naljakuu. Vahetame nüüd kohad ja kutsume rongiga sõitma vanemad. Lapsed, anname peakatted vanematele ja vajadusel ütleme neile teksti ette”. Vanemad tulid kribinal- krabinal püsti ja võtsid end järjekorda (lapsed läksid aga emade- isadega kaasa, tore ju koos sõita). Algas jälle piletimüümine, küll sai pikk rong! Sõit algas suure hooga, kuid muusika vedas alt- plaat lihtsalt ei hakanud mängima. Kuid sellest polnud midagi. Laul oli kõigile tuttav, sõnad olid nii vanematel kui lastel peas ja sõit võis minna edasi. Ka vanemad said üle elada rongiõnnetuse, koos võimelda ja sõitu jätkata. Üheskoos jõuti õnnelikult koju tagasi. Suur kiitus kõigile vanematele, kes meie ühisest sõidust rõõmsalt osa võtsid. Pärast lavastust kutsus muusikaõpetaja Ruth kõik tantsuringi. Koos laulsime kuke laulu ja rõõmsast kevadest. Toreda õhtu lõpetasime tibutantsuga.

MUUDETUD_DSC_6164„Suur aitäh osa võtmast, järgmiste kohtumisteni!” ütlesid piilupart ja koer. „Kaunist kevadet kõigile!”

 

Lasteaiaõpetajad Maire Orlovski ja Eha Ritso 

Elva Lasteaed Murumuna

Leave a Comment

13 + 5 =
Please leave these two fields as-is: