Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

„Kevade on tulnud“ Tallinna Lepistiku Lasteaed-Algkoolis

 

MUUDETUD_lemmikTallinna Lepistiku Lasteaed-Algkool tähistas märtsis kevade saabumist näitusega „Kevade on tulnud…“, milles said osaleda kõik Mustamäe lasteaiad. Näitusele toodud tööd eksponeeriti 19.-30. märts Lepistiku Lastead-Algkoolis ning väljapanekut oli võimalus kõigil huvilistel vaatamas käia.

Näituse eesmärgiks oli tutvustada lastele, lapsevanematele, õpetajatele ja kõigile huvilistele, kuidas saab käelistes tegevustes ja kunstiprojektides edukalt kasutada jääkmaterjale. Lapsed õpivad, et kõike ei ole vaja ära visata, vaid keskkonna ja looduse säästmise ning hoidmise nimel saab erinevate materjalidega teha huvitavaid ja omapäraseid kunstiteoseid. Samuti on sellise väljapaneku korraldamine hea võimalus lasteasutuste õpetajatele vahetada ja jagada kogemusi ning ideid. Lastel areneb seejuures ka fantaasia ja loovus.

Töid saabus 6-st erinevast lasteaiast: Lepistiku Lasteaed-Algkoolist, lasteaiast Delfiin, Sõbrakese lasteaiast, Kadaka lasteaiast, Kikase lasteaiast ja lasteaiast Pallipõnn. Laste tööde juhendajaid oli kokku 25. Materjalidena oli kasutatud kive, munakarpe, mullikilet, vanapaberit, riiet, nööpe, kommipabereid, kõrsi, papptaldrikuid, tikutopse jpm. Kunstitööde ideed ja teostused olid väga huvitavad ning pakkusid vaatamisrõõmu ka lastele.

Väljapandud töid oli võimalus kõigil kohapeal hinnata. Hindamislehele sai märkida lemmik töö pealkirja ja autori, samuti oma arvamuse näituse kohta.

Kõige rohkem poolthääli saanud töödeks osutusid Tallinna Kikase Lasteaia laste Hans Mihkel Kruuse (7a.) ja Triin Erala (6a.) kunstiteosed „Mul on väike kutsu nimeks…“ , juhendajaks õpetaja Küllike Kuusemets. Suurepärase ideena oli töö tegemisel kasutatud jogurti-magustoidu topsikuid, millest oli tehtud koerale pea. Auhinnaks pani Tallinna Lepistiku Lasteaed-Algkool välja 2 toredat keskkonnateemalist raamatut: „Keskkonnasõbralik käsitöö“ (autor Marin Kiuru) ja „Lõbusad munakarbid“ (autoriks Lepistiku Lasteaed-Algkooli õpetaja Inna Ormus).

Hea oli näha, et näituse külastajate ja oma lemmik töö valijate hulgas oli lapsevanemate ja õpetajate kõrval ka palju lapsi. Kõlavaimaks mõtteks, mis näituse külastajate poolt üles kirjutati, oli see, et näitus oli väga huvitav, ideederohke ning süvendab lastes keskkonnateadlikkust ja säästvat mõtlemist.

Foto: Näituse külastajate lemmik

Tallinna Lepistiku Lasteaed-Algkooli õpetaja Maiu Kannel

Leave a Comment

8 + 13 =
Please leave these two fields as-is: