Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Mängud loodusliku materjaliga

I variant:

Laual on kolm käbi, oksa ja kivi, mis erinevad üksteiset suuruse, pikkuse, struktuuri poolest. Lastega koos vaadeldake neid, uuritakse erinevusi, kombitakse. Seejärel paneb õpetaja kõik kotikesse. Õpetaja palub igal lapsel kordamööda võtta kotikesest sisse vaatamata- suur sile kivi, väike krobeline oks, orava näritud käbijupp, kõige pikem oks jms. Kui lapsed juba kergesti hakkama saavad, võib asju juurde lisada, et mäng raskem  ja põnevam oleks.

 II variant:

Laual on korv erinevate looduslike materjalidega- kivid, käbid, viljakõrred, kartul, samblik, teokarp, linnusulg, männiokkad jms. Lapsed võtavad korvist endale ühe neist. Õpetaja palub lastel veidi aega vaadata oma asja ja mõelda siis selle kohta väike jutuke. Meie mängus osalevad ka õpetaja ja õpetaja abi.

Mõned näited meie laste jutuvalikust.

Sören (kartul)- Ühes aias kasvas palju kartuleid. Rebane tuli ja viis ühe kartuli metsa. Ta tahtis selle puu otsa viia aga kartul veeres minema.

Sten (puutükk)- Mehed läksid metsa puid tegema. Nad raiusid kõik puud maha ja viisid koju. Ainult see puutükk jäi üksinda maha ja ta oli õnnelik, sest mets oli ta kodu.

Marie ( käbi)- Metsas kasvas suur kuusk, tema küljes oli ainult see suur käbi. Orav jooksis mööda puud ja leidis selle käbi. Käbi meeldis talle ja ta võttis selle endale.

 

 

Tiiu Saare

 Roela lasteaed- Põhikooli õpetaja

Leave a Comment

5 + 2 =
Please leave these two fields as-is: