Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Pärnu Tammsaare Lasteaia XII perepäev

MUUDETUD_Perepäev 4Pärnu Tammsaare Lasteaia perepäev sai alguse 2001 aastal. Seda toredat üritust on läbi viidud juba üksteist kaunist kevadet. Läbi aastate on perepäeva motoks olnud mõned rõõmsad ja imelised read  laste kevadlaulust „Juba linnukesed…“. Lasteaia esimesed perepäevad viidi läbi Pärnu Kuursaali Kõlakojas, kuhu suunduti meeleolukas rongkäigus, mida saatis Pärnu linna puhkpilli orkester. Sellest ajast  on rongkäik olnud perepäeva  üheks põhilisemaks osaks. Aastate jooksul on suundutud ühise perena ka randa, kus siis lapsed oma vanematega lasksid õhku õhupallid kõige suuremate ja parimate soovidega. Mitmel järgneval aastal on perepäev olnud aga seotud MTÜ Ökokratt aastateemaga, mistõttu on tehtud kokkuvõtteid eelnevatest tervistedendavatest  üritustest, konkurssidest või siis loomevõistlustes  osalemisest. Perepäeva kavasse kuulub kindlasti ka piknik ja lastevanemate korraldatud laat.

Perepäeva traditsiooni tähistati sel aastal juba XII korda, mis oli seega õppeaastat lõpetav üritus. Hoolimata ilmataadi viperustest ja vihma sabinatest sai avalöök suurejooneline. Soojenduseks ja peomeeleolu loomiseks tantsiti  erinevaid tantse ning nüüd  võis pidu  alata. Avasõnad ütles Pärnu Tammsaare Lasteaia direktor Agnes Baum. Seejärel olid tantsulised etteasted „Leevikese“ ja „Lepatriinu“ rühma lastelt. Pidulisi tervitasid ka Tammsaare Lasteaia õpetajad oma lustliku tantsuga, mille koreograafia  seadistas liikumisõpetaja Kersti Kari.

MUUDETUD_Perepäev 2Kahetunnise peo kestel said suured ja väikesed külastada näomaalingute töötuba, proovida kätt klaasimaalis, joonistada tapeedirullile oma emotsioone, orienteeruda mööda maja ning sooritada täpsusviskeid. Ühistegevust jagus kõigile. Kõigi mängus osalejate vahel loositi aga  peo lõpus välja vahvad ja lustakad  auhinnad.
Saalitäie rahvale näitasid oma osavust breakarid „Black and Brown“.

 

 

 Perepäevale olid kutsutud ka  Lääne Politsei- ja piirivalveprefektuuri mundrikandjad ja Lõvi Leo ning soovijad said tutvuda nii politsei, kui ka päästeautoga. Samuti võis lasteaia õuealal  uudistada  aga päris ehtsat sõjaväetelki.

MUUDETUD_Perepäev 5Lastevanemate ja õpetajate eestvedamisel toimus traditsiooniline küpsetiste laat, kus rühmad müüsid oma valmistatud hõrgutisi ja suupisteid. Mõngigates rühmatubades  toimusid aga  tubased piknikud. Oli ka vahva loterii-allegrii, kus iga loos võitis. Peaauhinnaks – sanatoorium „Estonia“ Termide külastus kahele. Kogu laadatulu läheb lasteaiale, iga rühm kasutab teenitud raha oma äranägemise järgi.
Sel aastal võis perepäevale tulles end kaunistada ilusa, toreda, humoorika peakattega, mis ilmestas XII perepäeva. Peo kulminatsiooniks oli disko. Perepäeva lõpetasid loosimised. Peakatete kandjate vahel loositi ergutusauhindu ning üllatusauhind. Peaauhinnaks olid „Endla“ Teatri piletid suvisele etendusele.

Tänapäevane hinnang perepäevadele: – See on peresid ja personali lähendav elujõuline traditsioon.

 

Pärnu Tammsaare Lasteaia vanemõpetaja Marika Hämarsalu

MUUDETUD_Perepäev 1

1 thought on “Pärnu Tammsaare Lasteaia XII perepäev”

  1. Aitäh üritust kajastamast. Olete superlahedad seal Tammsaares. Ja perepäev ka- kõige täiega! peakatte mõte väga lahe ja loterii-allegrii samuti

Leave a Comment

12 + 3 =
Please leave these two fields as-is: