Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Sünnipäevade loss

MUUDETUD_sünnipäevalossSügisel uut õppeaastat alustavale rühmale pakub kindlasti rõõmu seinale meisterdatud sünnipäevade loss. Mõned suuremad lapsed saavad soovi korral ka ise selle valmistamisel kaasa lüüa.

Vajaminevad materjalid:

–         papptorud

–         A4 paberid (tavaline joonistuspaber)

–         värviline paber

–         vanad ajalehed

–         PVA liim

–         guaššvärvid

–         värviline pabernöör, kunstlumi ning muud lossi ilmekamaks muutmise vahendid vastavalt oma fantaasiale ja võimalustele

–         suur tugevamast paberist või papist alus

Tegevuse käik:

Papptorud lõigata pooleks ning katta PVA liimiga, selle peale vajutada kortsutatud vana ajaleht, samamoodi toimida ka A4 lehtedega (neist valmivad lossi tornid ja müürid). Kui PVA liim on kuivanud, katta tornid ja müürid guaššiga ning jätta kuivama (kortsutatud paber värvi all jätab põneva krobelise pinna). Seejärel lõigata lossimüürid st A4 paberid ülevalt sakiliseks, paberinoaga lõigata vajaminev arv aknakesi (olenevalt laste arvust rühmas) tornide ja müüride sisse. Lossi osad liimida alusele, värvilisest paberist lõigata tornide katused. Aknakeste taha kinnitada liimi või kleepemassiga sildike lapse nime ja sünnipäevaga, vastaval päeval hoitakse lossiaken avatuna. Loss kaunistada vastavalt oma fantaasiale ning erinevate materjalide kättesaadavusele.

Pildil olev loss on kujundatud aastaaegade järgi: kui lapsel on sünnipäev sügisel, on tema aknake sügisele vastavalt kaunistatud lossi osas, kui talvel siis lossi talvises osas jne.

Kunstirohket uue õppeaasta algust!

Raigi Tameri, Tartu Kesklinna Lastekeskuse õpetaja

Leave a Comment

10 + 6 =
Please leave these two fields as-is: