Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Mustamäe tervist edendavate lasteaedade loodusõppepäev

9.oktoobril 2012.a. toimusTallinna Lasteaias Sinilind loodusõppepäev.
Käesoleva aasta jaanuaris avasime lasteaias loodusõpperaja..Sellele eelnes aga palju mõttetegevust tervise-ja keskkonnameeskonnas, kuhu kuulub seitse õpetajat. Loodusõpperaja vajadusest saime kõik aru, aga kuidas seda luua  ning millised loodust tutvustavad teemad valida?

 Lähtudes alushariduse õppekavast osutusid valituks järgmised teemad: prügi, lilled, loomad, linnud, puud, ilm, putukad, kompost ja vesi. Tervise- ja keskkonnameeskond eesotsas toimeka juhi õpetaja Katrin Reinsaluga kirjutas projekti Keskkonna Investeeringute Keskusele, kust saime investeeringuteks positiivse vastuse.

 Nii valmisidki loodusõpperajal olevad teematahvlid ja samuti teemakastid, mida täiendame vajaliku õppematerjaliga.
Nüüd aga tagasi loodusõppepäeva juurde. Soovisime loodusrada tutvustada ka teistele lasteaedadele ning saatsime   teate  Mustamäe Tervist Edendavatele Lasteadadele:  Sinilinnu loodusõpperada kutsub külla!

9.oktoobril kohtusimegi järgmiste lasteaedadega: Kadaka, Rõõmupesa, Kikas, Kiikhobu, Männi ja Pallipõnn ( kahjuks ei saanud osaleda Õunakese ja Vesiroosi lasteaed).
Kõik osalevad lasteaiad olid esindatud ühe rühmaga. Kogunesime staadionile, kus tervitussõnad lausus Sinilinnu direktor Maris Veller, õppealajuhataja Triin Penu tutvustas päeva korralduslikku poolt ning õp. Katrin Reinsalu jagas igale rühmale loodusõpperaja plaani ja pärast väikest plaani selgitust  läkski lahti liikumine teemapunktide poole. Samuti ei saa mainimata jätta kostümeeritud Sinilinnu ( õp. Triin Kevade) kohalolu, kes laste juures ringi liikus ja toredat päeva soovis.

Linnu voltimine.

Tegevused olid mitmekesised: mängiti prügi sorteerimise, lillede, loomade matkimise mängu, volditi lindu, otsiti ( loendati) kastaneid, mängiti tuulemängu, värviti vihmavarju, pesulõksust meisterdati liblikas, komposti jaoks riisuti lehti ning kuulati veemuusikat.
Kui kõik teemapunktid läbitud, oli aeg kokkuvõtete tegemiseks. Tänati teemapunktide juures tegutsenud juhendajaid-õpetajaid. Iga lasteaed sai Mustamäe Linnaosavalitsuselt kingituseks Mustamäed tutvustava puzzle-lauamängu.
Kokkuvõtteks võib öelda, et oli vahva sügispäev, mis loodetavasti meeldis ka kõigile osalenud lastele. Veel kord täname kõiki loodusõpperajale külla tulemast!

Tallinna Lasteaia Sinilind õpetaja
Laidi Kaasik

Leave a Comment

13 + 2 =
Please leave these two fields as-is: