Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Pisipõnni tantsupidu

 

Läbi aegade on eestlased olnud laulu –ja tantsurahvas. Tunneme ju  kõik uhkust oma laulu –ja tantsupidude traditsiooni üle. Seda oleme isegi eesti nokiaks pidanud. Aga kust see kõik alguse saab?  Kus ja kuidas pannakse alus hoiakutele ja väärtustele?  Lastesõime õpetajad teavad  kõige paremini, kui olulised on esimesed kolm eluaastat väikelapse elus. Laotakse siis ju vundament, millele hiljem saab hakata ehitama maja! Tuntud vanasõnagi ütleb: mida Juku ei õpi, seda Juhan ei tea!

Seetõttu ongi lastesõimede ühendus, kuhu kuuluvad Muumipere Lastesõim, Lastesõim Planeedi Mudila, Lastesõim Mõmmik, Lastesõim Hellik ning Lauliku-, Kullatera- ja Mardi lasteaia sõimerühmad iga õppeaasta lõpetanud üheskoos vahva üritusega sõimeealistele lastele. Nii on varasematel aastatel  toimunud spordipäev Kalevi staadinil, erinevate õpitubade päev Botaanikaaias ja  laulupäev Lauliku lasteaia õuealal. 2011-2012 õppeaasta, mille märksõnaks oli rahvakalendri tähtpäevad lastesõimes, lõpetati aga  2.juunil uhke tantsupeoga Viimsi Vabaõhumuuseumis. Ürituse põhiraskust kandsid  Maido Saar, liikumisõpetajad ja muusikaõpetajad, kes mõtlesid välja sõimelastele sobivad tantsud. Alustati tillukese rongkäiguga, millele järgnes ühistants. Lisaks kahele ühistantsule esitas iga maja ka oma tantsu. Kuigi ilmataat tantsupäeva ei soosinud ja puhus väga vali tuul, suutsid rõõmsad pidulised vihmapilved laiali tantsida ja lõpuks hakkas päikegi pilve tagant piiluma. Päev lõppes ühise piknikuga.

Selle toreda tantsupäevaga said sõimeõpetajad oma väärtused ja hoiakud edasi anda oma väikestele kasvandikele. Ja kuigi viimane rahvaloendus näitas taas eestlaste arvu vähenemist olen kindel, et nendest praegustest pisipõnnidest kasvab vääriline järelkasv, kes meie laulu- ja tantsupeo traditsioone ikka edasi kannab!

 Merle Mesila Lastesõim Planeedi Mudila õpetaja

Leave a Comment

10 + 7 =
Please leave these two fields as-is: